The Student Hotel Amsterdam City is tof tot in de details

Uiteraard is het hotel voor ons iets te dicht bij huis om wekelijks te bezoeken; maar als het kon, zouden we het doen. De sfeer die je meteen oppikt zodra je het Student Hotel Amsterdam binnenloopt, is er één die je nog maar weinig vindt. Vandaar dat we ook erg blij waren met de uitnodiging voor de opening. 

Omdat we na het openingsfeest onze kater uit zouden slapen in het hotel, checkten we vooraf al even de kamer. We verwachten niet al te veel, door de hints student en budget die we al meerdere keren tegen waren gekomen. Maar het viel ons alles mee. Het hotel schreeuwt ‘hip’, maar niet zo overdreven dat het vervelend wordt. De verfijnde grapjes als ‘issues’ op de tissuebox, ‘spread the love’ bij de condooms – het is gewoon on point, zoals je kunt zien op de onderstaande foto’s.

Bij het openingsdiner verbaasden wij ons over de schalen met oesters en tapas die rond gingen. Het keukenpersoneel liet deze avond even zien waartoe ze allemaal in staat zijn. Als de echte Bourgondiërs die we zijn lieten wij de wijn rijkelijk vloeien en de oesters naar binnen glijden. De avond moest eigenlijk nog beginnen! Heel fabulous Amsterdam kwam even langs droppen voor de party en dat liep zoals het hoort lekker uit de hand. ?

Gin & Tonic was het brandstof voor de avond ? – wat er voor heeft gezorgd dat de herinneringen aan de avond een klein beetje blurry zijn geworden. De laatste herinnering was het zachte kussen in onze eigen hotelkamer – niks beter dan dat toch?

Behalve dan het ontbijt ‘s ochtends. De Turkse invloeden zijn duidelijk voor mensen die weleens een Lahmacun halen – naast de croissantjes en bolletjes liggen er bijvoorbeeld ook simits. In combinatie met oer-Hollandse kaas of Griekse yoghurt met granola, een prima start van de dag. Dus, wil je je buitenlandse vrienden een goed hotel kunnen aanbieden als ze een weekendje Amsterdam bezoeken? Een meltpot van culturen? The Student Hotel zou bij ons eerste keuze zijn! ?

The Student Hotel AmsterdamAir Tokyo (1 of 13)

Air Tokyo (2 of 13) Air Tokyo (4 of 13)The Student Hotel Amsterdam Air Tokyo (5 of 13) Air Tokyo (6 of 13) Air Tokyo (7 of 13) Air Tokyo (8 of 13) Air Tokyo (9 of 13) Air Tokyo (10 of 13)

Related Posts