Student verdient 15 miljoen fly-miles met hacken United Airlines

De student aan het Georgia Institute of Technology, Ryan Pickren, staat er om bekend dat hij vrij eenvoudig websites kan hacken. Hij had bijna 15 jaar gevangenisstraf gekregen voor het hacken van een schoolwebiste als prank, dus wanneer je hem dan dus ook de kans geeft om het bij jouw bedrijf te doen, dan kan hij je verzekeren dat hij een lek vindt.

Om te zorgen dat hij niet meer in de problemen komt, doet hij alleen nog mee aan wedstrijden. Zo ook de wedstrijd die United Airlines opgezet had; bug bounty program. Bij deze wedstrijd nodigt United Airlines de grootste hackers uit om te proberen lekken in hun systemen te vinden. Het doel? Zorgen dat mensen met slechte bedoelingen niets vinden wanneer zij het echt proberen.

De beloning staat op 1 miljoen miles per lek in de technologie, dus met een beetje rekenen kom je al snel op 15 lekken die Ryan in zijn eentje gevonden heeft. Dat is toch vrij alarmerend, voor een luchtvaartmaatschappij anno 2017..

www.youtube.com/watch?v=dmM0ayhwvV0

Related Posts

Amazing Antartica 2015

Deze video bevat ongetwijfeld de mooiste beelden van Antarctica die je ooit gezien hebt. Geschoten tijdens een 20-daagse…