Young Amsterdam | ‘Timeless Collection’ door Edward Boyé

Zodra we deze shoot voorbij zagen komen waren we fan. We contacten de Amsterdame directer Edward Boyé die ons meer vertelde over zijn samenwerking met het Franse label Atelier Neutre, de locatie en personen met wie hij deze shoot creëerde.

“Het was heel tof om deze shoot te directen, het past precies bij mijn stijl: simpel, tijdloos en toch gedurfd. De shoot vond plaats op het Amsterdamse E Dok, vlakbij het Centraal Station, in samenwerking met drie vrienden. De kleding die door de modellen gedragen wordt, is van Atelier Neutre . Ik ken de eigenaar van dit label en hij vroeg of ik een keer voor hem een shoot wilde directen waar een vleugje Amsterdam in terug kwam. Het kostte mij aardig wat tijd om de perfecte locatie te vinden. Ik had iets specifieks in mijn hoofd, iets met tinten, lijnen en rechte muren. Dit omdat Atelier Neutre voor mij staat staat voor strak design. De foto’s heb ik analoog laten schieten voor een iets rauwere sfeer en het model gescout op een jong maar toch oud lijkend gezicht. Bij het zien van het eindresultaat blijkt dat dit achteraf de juiste keuzes waren.”

FOUR-by-AZZURRO-Amsterdam-fashion FOUR-by-AZZURRO-Amsterdam-fashion FOUR-by-AZZURRO-Amsterdam-fashion FOUR-by-AZZURRO-Amsterdam-fashion FOUR-by-AZZURRO-Amsterdam-fashion FOUR-by-AZZURRO-Amsterdam-fashion FOUR-by-AZZURRO-Amsterdam-fashion

Art direction/Styling : Edward Boyé
Art direction : Levy Byron
Photography : Francis Yiadom Jr.
Model : Jasper Willemsen
Special thanks: FOUR by AZZURRO

 

Related Posts