De beste meubels voor een klein appartement

Nu dat loft en studio woningen helemaal in zijn bestaan huizen steeds vaker uit één overkoepelende ruimte. Zeker als je in Amsterdam woont en onder de 30 bent is de kans groot dat jouw woonruimte niet noemenswaardig groot is. Gelukkig zijn er wat designers die meubels maken precies met jouw kamertje in hun achterhoofd.

Meeste kamers hebben wel ruimte voor een tweepersoons bed, een bankje, bureau, misschien zelfs een heuse keukentafel met twee stoelen. Maar als je ineens gasten over de vloer krijgt of besluit je nieuwe racefiets niet aan de klauwen van de fietsendieven bloot te stellen kan het knap krap worden. Deze meubels kunnen je een handje helpen.

1. De TravelBox
Het is een bed, kast, tafel, stoel, en fiets-opslag in een. Het ideale meubelstuk voor de kleine kamer van een racefietser dus. Moet je het wel niet erg vinden om naast je fiets te slapen.

2. Bookniture
Het is een boek, die uitvouwt in een krukje of tafeltje. Simpel, makkelijk op te bergen en best een dope dingetje toch?!

3. CB2 tafel en poef combo
Het koffietafeltje in de woonkamer wordt bij ons sowieso al gebruikt als krukje, maar dat is meestal niet de bedoeling. CB2 heeft dat even opgelost. De onderste delen van de tafel kunnen er zo uit geschoven worden en staan nooit in de weg als ze niet nodig zijn.

4. Het Bed van Resource Furniture
Het Nuovoliola 10 Queen Sized Murphy Bed is het bed waarmee je van je woonkamer je slaapkamer maakt. En het is niet zo’n standaard uitklap bed zoals je in elke loft in Brooklyn verwacht, hij is ook nog eens best stijlvol en multifunctioneel.

5. Studio Dror Pick-Chair
Als je meer plek hebt op je muur dan op je vloer en je een beetje van modern houdt dan zijn deze stoelen perfect voor jou. Je hangt ze als kunst aan de muur en als je vrienden langs hebt kan je meteen je decoratie als stoeltjes gebruiken. Niet gek toch?

Meer huisinrichting inspiratie nodig? Deze wijnkoeler zou iedereen in huis moeten hebben.

Related Posts