Toms Skateshop opent nieuwe store in De Clercqstraat

De skateboard scene is al jaren aan het groeien en zeker in Amsterdam. Zo opende afgelopen jaar het succesvolle Skatecafe in Noord en is skateboarding dit jaar toegevoegd aan de olympische spelen. Voor Toms Skateshop reden om te verhuizen naar een grotere store én gunstigere locatie voor de Amsterdammer. Per 1 juni opent Toms Skateshop – inclusief in-store miniramp en tattooshop – op de De Clercqstraat 25.

Toms Skateshop (The Old Man Skateshop) begon in 1998 als shop-in-shop in de outlet van surf- en snowboardwinkel The Old Man. Door de toenemende populariteit van skateboarden openden ze al snel hun eerste zelfstandige skateboetiek in de Oude Hoogstraat en later de Damstraat. De initiatiefnemers van Toms Skateshop zijn Amsterdammers Klaas Voorthuijsen, Hans Dijs en Mitch Delemarre. Dijs: “Onze missie is om de passie voor het skateboarden verder te verspreiden. De toegenomen stroom aan toeristen in de Damstraat zorgt er echter voor dat de Amsterdammer dit gebied vermijdt. Om ons meer te kunnen richten op de locals verhuist Toms Skateshop daarom van de binnenstad naar de Kinkerbuurt/Da Costabuurt in Amsterdam-West.”

In-store miniramp en tattooshop
De Amsterdamse skatescene is momenteel enorm aan het groeien. Dijs: “Skateboarden is een Olympische sport geworden en vooral jongeren beginnen de sport steeds meer te waarderen. Dit zie je terug in de stad: er opent deze zomer een nieuw indoor skatepark in Amsterdam-Noord.” Toms Skateshop probeert op deze ontwikkelingen in te spelen. Zo heeft de nieuwe winkel een miniramp, bevat het assortiment een brede collectie aan verschillende skate-gerelateerde merken en werken er specialisten op het gebied van skateboarden. Toms Skateshop gaat op deze manier terug naar de core: skateboarden. De nieuwe locatie bevat bovendien een tattooshop van long time skateboarder en gevestigde tatoeëerder Erwin Prent.

Community voor skateboarders
Heeft Toms Skateshop nog toekomstdromen? Dijs: “We hopen een hangout te worden voor de Amsterdamse skatescene waar veel geskate wordt en waar af en toe een leuk event plaatsvindt. Op de Damstraat hadden we hier geen ruimte voor en door het toegenomen aantal toeristen moest een aanzienlijk gedeelte van onze focus naar street fashion. De winkel in de De Clerqstraat is een stuk groter en maakt dit wel mogelijk. We denken nu al na over het organiseren van terugkerende evenementen, waardoor Toms Skateshop nog meer een ontmoetingsplek wordt voor de skateboard-community.”

Toms ‘Welcome to the Clercq’ Store Opening
Op donderdag 1 juni van 18:00 uur tot 22:00 uur geeft Toms Skateshop een feest ter ere van de winkelopening met gratis drankjes, hapjes en skateboard demo’s in de miniramp.

Related Posts