Dit is waarom mensen met een zesjesmentaliteit succesvoller zijn

Waarschijnlijk komt die zes door jouw uitbundige lifestyle en die blijkt helemaal niet slecht te zijn in het leven na je diploma! Take that studieadviseur. Dus zit je vaker in de kroeg dan in de bieb? Haal je elk tentamen met je hakken over de sloot? Is studeren eigenlijk meer een cover voor gratis reizen en uitgaan op donderdag? Dan ben je op weg naar succes dankzij je zesjesmentaliteit.

Oké misschien is je ‘zesjescultuur’ geen directe garantie voor succes. Maar als de volgende 5 kenmerken helemaal jou zijn hoef je je nergens zorgen over te maken.

1. Je bent 100% efficient

Na tien keer door je wekker heen te zijn geslapen op een brakke ochtend weet jij als geen ander hoe je het werk van vier uur in een half uurtje kan proppen. Daarbij heb je nul moeite met prioriteiten stellen en hoofdzaken van bijzaken scheiden (gastcolleges zijn altijd facultatief toch?!).

2. Je bent van alle markten thuis

Dat je een master in rechten hebt is leuk, maar dat jij de perfecte latte macchiato voor je baas kan maken levert jouw straks die promotie op boven je collega’s. Bedankt twee maanden lange carrière als barista om de huur te kunnen betalen.

3. Stress bestaat niet in jouw woordenboek

Misschien dat je tijdens je studie soms wel iets meer stress had mogen hebben, maar op de werkvloer is een stresskop helemaal niet chill. Jij blijft altijd cool en wie wil nou geen werknemer die problemen oplost alsof het de zondagse kruiswoordpuzzel is.

4. Je bent ongelooflijk vindingrijk

Je staat om 23.55 in de kroeg en bent vergeten dat je voor middernacht je essay had moeten inleveren. In plaats van te stressen om naar huis te racen of huilend je begeleider op te bellen drink je je biertje op, loopt naar de dichtstbijzijnde 24-uurs MacDonalds (altijd gratis WiFi) en upload stipt 23.59 je bestandje. Je mag het belang van creativiteit en probleemoplossing op de werkvloer niet onderschatten.

5. Je geniet van het leven

Je netwerk is alles. Ben jij de werknemer die elke vrijdagmiddag de borrel uitspeelt en op maandag met de leukste verhalen aankomt tijdens de lunch? Grote kans dat jouw positive attitude en brede glimlach meer invloed hebben dan de cijfers op je diploma.

Oprah had ook geen diploma

Maak je geen zorgen als je studieadviseur zegt dat je echt beter je best moet doen, of als je ouders niet net zo trots zijn op die 6 als jij. John Lennon, Abraham Lincoln, Ralph Lauren, Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Brad -fucking- Pitt, allemaal universiteit (of school) drop-outs die toch nog wel op hun pootjes terecht zijn gekomen.

Bron: Entrepreneur

Related Posts