Vergeet deze drie voorbereidingen niet als je op wintersport gaat

Het wintersportseizoen is al een paar maanden in volle gang, maar een goede kans dat jij nog moet gaan. Maar voordat je in volle vaart de berg af suist, zijn er nog een aantal basis voorbereidingen die je niet over het hoofd moet zien. Waarschijnlijk niets wat je niet weet, maar een kleine opfriscursus kan nooit kwaad. Het is waarschijnlijk al weer een jaar geleden dat je de sneeuw in bent geweest. Hierbij enkele punten:

1. Autoverzekering

Een autoverzekering is in Nederland sowieso verplicht en in het buitenland dus ook. De WA dekking is de eenvoudigste autoverzekering en daarmee ben je in principe al genoeg verzekerd om met je auto te rijden. Met WA ben je niet verzekerd voor de schade aan je eigen auto, maar alleen voor de schade die je aanricht aan anderen. Met de Autoverzekering vergelijken tool zie je in een oogopslag welke autoverzekering het beste bij jou en jouw situatie past.

Maar als je op reis gaat, vraag je natuurlijk wel meer van je auto dan de kleine tripjes die je in Nederland maakt. Het is dus verstandig om uit te zoeken of je ook voor andere zaken verzekerd wilt zijn. Denk aan pechhulp onderweg, of een reparatie aan de auto als je op de wintersport locatie bent. Met de Centraal Beheer autoverzekering ga je goed verzekerd op weg. Bovendien met een fijne service. Je krijgt gratis vervangend vervoer bij reparatie door een garage uit het Centraal Beheer netwerk en bij total loss of diefstal krijg je drie jaar het aankoopbedrag terug bij WA+ of All Risk. Zo ga je zonder zorgen op wintersport.

2. Vergeet niet de sneeuwkettingen

Zoals we al aangaven, niks nieuws aan de horizon. het zal je verbazen hoeveel Nederlanders er toch halverwege de berg achter komen dat ze de sneeuwkettingen vergeten zijn. Daar sta je dan hulpeloos vast op de smalle slingerweg op vijf kilometer van je chalet. Dat is geen lekker begin van je vakantie, geloof ons. En als je ze wel bij je hebt, let wel even op aan welke wielen je de kettingen bevestigt. Anders kom je net als in het onderstaande filmpje nog geen meter vooruit.

3. Het bekende Autobahnvignet

Grote kans dat je lekker je auto vol laadt met veel te veel spullen en richting de sneeuw vertrekt. vergeet niet dat je een Autobahnvignet moet hebben als je de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Deze kan je gewoon aan de grens kopen en kosten vrij weinig. Voor een vignet voor 10 dagen betaal je een kleine 12 euro. Wil je langer blijven? Dan lopen de vignet kosten op tot 29,- euro en mag je twee maanden gebruik maken van de wegen.

Related Posts