7 Amsterdamse hotspots voor een perfecte cocktail

Happy Friday! Na een week lang ploeteren is het bijna tijd voor een welverdiende aperitivo! Maar welke nieuwe hotspot of oude klassieker gaat het het deze week worden? Om het makkelijk te maken hebben we een aantal toffe plekken op een rij gezet waar je terecht kunt voor een stevige borrel, delicate cocktail of ijskoud biertje. Kun je niet kiezen? Stippel dan een leuke bar-hop uit en probeer ze allemaal! En speciaal voor de thuisblijvers dit weekend een aantal bitterzoete DIY* aperitivo recepten.

G&T’s in De Foodhallen
Als trend kwam de G&T Nederlandse menukaarten overnemen; als klassieker is hij gebleven. Thank god! In De Foodhallen schenkt de Gin & Tonic bar een oneindige hoeveelheid combinaties van dit dynamische drankenduo. Combineer je favoriete G&T met een tasting platter van The Rough Kitchen of een schaal oester van le Big Fish voor een Amsterdams aperitivo-uurtje.


Martini Aperitivo bij Strandzuid

Eentje voor in de agenda: vrijdag 7, 14 en 28 juli kun je bij Strandzuid terecht voor de Martini Aperitivo. De vaste vrijmibo, maar dan zoals Italianen het doen: een heerlijk drankje gepaard met lekkere hapjes en goede muziek. Bestel je een eerste ronde Martini e Tonics (of een ander drankje), dan krijg je er een antipasti plate on the house bij. Blijf daarna plakken voor de volgende smakelijke ronde, of schuif aan voor een zomers diner.


House Bar

Het comfortabele meubilair van deze gloednieuwe cocktailbar in hartje centrum, bestaande uit elegante zitjes en knusse nisjes, vormen de basis voor een perfecte laid back vrimico*. House Bar is de plek waar de beste (lokale) ingrediënten, craft cocktails en geraffineerde rebellie elkaar tegenkomen. Moderne interpretaties van klassieke cocktails, van de hand van doorgewinterde bartenders, vullen de glazen in een bar die zijn historie met zijn heden verweeft. Tip: dit is de perfecte date-spot!
*vrijdag middag cocktail


De Bajes

Bazige borrels, dat is waar De Bajes voor staat. Terugkeren in de maatschappij wordt moeilijk als je de keus hebt uit minimaal 15 verschillende gins, 40 speciaalbieren en een topselectie aan spirits en cocktails. De selectie aan bar bites, bruschetta, charcuterie en zelfs Zeeuwse oesters maakt het plaatje compleet. Naast dit alles kun je ieder weekend doorgaan op de geluiden van Amsterdams’ beste DJ’s waardoor je bijna smeekt om levenslang.


Van Rijn
Kitchen & Bar Van Rijn is de ideale plek voor centrale borrel in Amsterdam. Ga voor klassieke cocktails als de mojito, Long Island Ice Tea, een Moscow Mule of Whiskey Sour. Uiteraard zijn ook de GT’s niet aan te slepen. Gelukkig zijn de snacks ook gevarieerd; van goold old bitterballen tot aan sashimi en oesters.

PARK
Bij PARK kom je niet alleen om te genieten van het mooie design of een uitgebreide lunch op het terras. Ook voor de borrel is deze hotspot aan het Oosterpark een uitgelezen plek. De cocktailkaart is uitgebreid – van sangria’s tot aan de Park Avenue met wodka en lychee – en als snack neem je tartines met zalm of pittige avocado. En wat helemaal top is: ze doen bij PARK aan cocktails-to-go!


Kanarie Club
Naast hippe vogels spotten, kun je bij Kanarie Club ook terecht voor een cocktail of twee (of meer). Met gemak schudt de barman de meest indrukwekkende drankjes uit zijn mouw. Speciaal voor sweet sparrows is er de Berry Rude. Maar ook de bar birds kunnen hun geluk niet op met het dorstlessende ‘Datisandere Koekoek’ biertje van Bird Brewery.

Related Posts