Vloeroppervlak zegt ook niet alles

Als het gaat om woningen, en dan vooral om het aanbod op de huizenmarkt, dan wordt een huis vaak teruggebracht tot een paar simpele cijfers. Daarvan is het vloeroppervlak er eentje. Maar het gaat toch helemaal niet om de lengte maal de breedte van alles ruimtes bij elkaar? Het gaat erom wat je ermee doet! Daarom geven we je in dit artikel wat tips om het maximale eruit te halen.

Benut loze ruimte optimaal

Een goed voorbeeld van loze ruimte die je veel tegenkomt in huizen is de ruimte onder het bed. Waarom zou je hier niet iets nuttigs mee doen, terwijl het anders alleen dient om stofnesten te verzamelen? Maak er in dat geval liever lades voor die precies passen onder je bed, zodat je hier kleding, schoenen of iets anders in kunt bewaren. Superhandig toch?

Je hebt best ruimte voor groen

Hoezo heb je geen ruimte om planten neer te zetten? Dat heb je wel, maar je moet nog even los van de gedachte dat je vloeroppervlak hiervoor leidend is. Met hangplanten kun je namelijk allerlei groen toevoegen aan een ruimte zonder dat je daar grondoppervlak voor hoeft in te leveren. Dus waarom zou je niet eens aan de slag gaan met hangend groen?

Ophangen in een pot is een veelgebruikte methode op dit gebied, maar zet ook eens een bloempot bovenop een kast. Dan kunnen de bladeren lekker hangen. Als je vaak bij de kast moet, is het natuurlijk handiger om te zorgen dat er daarbij niet steeds een plant in de weg zit. Bedenk dus goed hoe je dit het beste kunt doen. Inspiratie voor soorten hangplanten: Hazepoot varens, Philodendrons, Erwtenplanten of Wingerds. Kies wat past bij jouw interieur!

Muurbeugel voor de tv

Het lijkt misschien alsof het alleen maar een designding is, maar zo’n muurbeugel voor je tv levert je daadwerkelijk meer ruimte op dan wanneer je het toestel neerzet met een standaard of op pootjes. Bijkomend voordeel is dat je hiermee vaak vanuit verschillende hoeken tv kunt kijken, dus misschien ook wel vanuit de keuken of vanuit buiten (door het raam).

Stapel apparaten op elkaar

Een droger kan vaak prima op een wasmachine staan. Een koelkast op een vriezer. Een magnetron of losse oven stapel je ook gemakkelijk ergens anders bovenop. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte die je beschikbaar hebt. Wees creatief en probeer eens iets anders!

Met deze tips kom je vast verder in je zoektocht naar maximalisatie van je woning.

Related Posts