Voormalig Amsterdams postkantoor omgetoverd tot stijlvolle loft

Amsterdam zit vol met pareltjes van huizen. En dit tot appartement omgetoverde postkantoor is daar absoluut één van. Gelegen in het Spiegelkwartier, een rustige plek in hartje Amsterdam. De loft is 200 m2, heeft plafonds van wel 4m hoog en een eigen tuin. Goals.

Indeling
Eigen entree met ruimte om enkele fietsen te plaatsen. De hal, voorzien van Portugees leisteen, biedt toegang tot woonkamer, toilet en ruime inloopgarderobe. De woonkamer vormt één geheel met de studeerkamer (voorzijde) en de eetkamer (achterzijde) met veel ramen over de volle breedte en een hoog plafond wat een zee aan ruimte en licht geeft. Tussen de woonkamer en de studeerkamer bevindt zich de unieke, vrijstaande badkamer, gemaakt van glas en hout, met bad, douche, twee wastafels en toilet.

Aan de achterzijde bevindt zich de moderne, grote, compleet uitgeruste keuken. De openslaande deuren geven toegang tot de zonnige tuin, die bij mooi weer dienst doet als verlengde van de huiskamer. De tuin is gelegen op het zuiden en heerlijk rustig.  Om het geheel een speels karakter te geven, is er zowel binnen als buiten gewerkt met verschillende niveaus. De woonkamer, keuken en studeerkamer zijn voorzien van hardhouten vloeren.

De riante master-bedroom met inloopkast bevindt zich eveneens aan de achterzijde en heeft een deur naar de tuin. Daarnaast zijn er twee extra slaapkamers, waarvan een aan de voorzijde en een op de insteekverdieping, die met een bijzondere ‘zwevende’ trap vanuit de woonkamer te bereiken is. Onder de insteekverdieping bevinden zich een wasruimte en een royale bergruimte, die ook als wijnkelder gebruikt kan worden. Bijna alle ramen zijn voorzien van dubbel glas. Tevens is de houten vloer geïsoleerd. In de slaapkamers is zeer recentelijk nieuwe kurkvloer gelegd. De plafonds zijn volledig geïsoleerd en voorzien van ingebouwde energiezuinige LED-verlichting.

Omgeving

Het Spiegelkwartier is gelegen tussen de Herengracht en het Rijksmuseum. Het staat bekend om zijn vele ateliers en antiekwinkels, en zijn levendige, doch ontspannen sfeer. Er zijn vele leuke terrasjes en restaurants op loopafstand, evenals het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Van Gogh Museum.

Bron: Dstrct.

Related Posts