Vergeet Disneyland, Louis Vuitton opent pretpark in hartje Parijs

Voorheen droomde ieder kind ervan om zijn dromen werkelijkheid te laten worden in Disneyland Parijs. Binnenkort zullen ze er een grote concurrent bij hebben. Louis Vuitton werkt namelijk aan een nieuw pretpark in het hartje van Parijs. Hiermee willen ze meedraaien in de top 3 grootste pretparken van Frankrijk. Het pretpark zal een slordige 60 miljoen gaan kosten en opent zijn deuren voor bezoekers waarschijnlijk in het voorjaar van 2018. Zullen ze instaat zijn Disneyland Parijs te overtreffen?

De locatie
Ook dit pakt Louis Vuitton weer groots aan. Het pretpark wordt gebouwd in het 157 jaar oude park ‘Jardin d’Acclimatation’. LVHM ‘Louis Vuitton Hennesy Moët’ beheerd dit park al voor 80% sinds 1984, maar ze willen meer! Samen met ‘Companies des Alpes’ bekend van het pretpark rondom het Gallische stripicoon ‘Astrix’ hebben ze de koppen bij elkaar gestoken. Maar liefst 100 werknemers van beide bedrijven waaronder specialisten denken na hoe het park gemoderniseerd kan worden en een spectaculaire ervaring wordt.

Waarom het Louis Vuitton park de moeite waard zal zijn
Wat we al wel weten is dat er drie achtbanen en en een aantal vliegende bootjes in het park te bewonderen zullen zijn. Één van deze achtbanen zal in streampunk-thema zijn. Gebasseerd op de stijl van ontdekkingsreiziger Jules Verne. Naast amusement, entertainment en een goede dosis adrenaline die verwacht kan worden bij een pretpark, speelt biodiversiteit ook een belangrijke rol. Er zullen onder meer wetenschapsbeurzen en andere activiteiten rondom duurzaamheid worden georganiseerd.

Wij zijn benieuwd of het park daadwerkelijk zal gaan concurreren met Disneyland Parijs. Volgens de Topman van ‘LVHM’ moet het park tegen 2025 drie miljoen bezoekers gaan trekken. Hiermee zullen ze zich vlak achter Disneyland plaatsen. Wie niet zo lang kan wachten, ok tijdens de verbouwing van het pretpark ben je al welkom!

Related Posts