Waarom iedereen een vriend met slechte invloed nodig heeft

Wat is nou eigenlijk een slechte invloed? Wakker worden met een kater en een proces-verbaal omdat jullie in een rare bui hebben gepoept op de dam. Was het jou idee? Nee, maar je deed mee en het was onvergetelijk. Het was het idee van een persoon die de randjes opzoekt, een waaghals met een avontuurlijke mindset. Luidruchtig en aanwezig is de juiste beschrijving, soms zeer irritant, soms onmisbaar in je leven.

Een ander soort uitlaatklep
Zo nu en dan is het fijn om je frustraties te uitten. Bij je normale vrienden krijg je droge reacties zoals ‘ah balen man’ of ‘zuur gap’. Bij deze vriend kan je altijd een extreme reactie verwachten en soms is dat fijn. Het is net alsof diegene je woede en frustratie overneemt. Eén keer helemaal losgaan tot jullie je kookpunt hebben bereikt, daarna weer dansen op de bar. Soms heb je dat nodig.

Uit je comfort-zone
Bijna als een holbewoner duwt hij je richting de vrouw waar je de afgelopen drie kwartier naar hebt lopen staren in de bar. Wat je moet zeggen, geen idee. Net nadat je gedag zegt komt haar vriend die iets weg heeft van Joel Beuker, hij drinkt een wodka-sparood uit een body&fit beker. Je keert terug en lacht als een boer met kiespijn. De schaamte is gigantisch maar achteraf ben je blij dat je het hebt geprobeerd. Soms heb je net die ene zet nodig om iets te kunnen bereiken, al kan het soms een flinke duw zijn.

Altijd beschikbaar
Meestal gebeurd het aan het eind van je twintiger jaren. Je goeie maar niet zo hele goeie vrienden heb je al een paar jaar niet gesproken. Nieuwe beste vrienden creëeren kan ook niet want voor die status moet je minimaal honderdvijftig keer hebben gechild, daar is geen tijd voor als volwassen persoon. Plotseling denk je aan die vriend, die extreme maar aangename extraverte persoon. Zodra je diegene bereikt krijg je een paar scheldwoorden naar je hoofd geslingerd, maar jullie pikken gelijk de draad op, deze vrienden hebben geen houdbaarheidsdatum.

Balance is key. Zoek een juiste evenwicht tussen vrienden. Trouwe honden met allen hun eigen persoonlijkheid. Van de introverte vriend waar je zes uur lang Fifa 11 mee speelt tot de extraverte vriend waar je mee kotst in Lloret.

Related Posts