Deze 5 carrièreboeken geven jouw mindset een flinke boost

Je mindset bepaal jezelf. Mocht jij er ook zo over denken, dan hebben wij hier 5 solid tips om deze winter door te komen. Denk niet in termen van romans of thrillers, wij bedoelen 5 boeken die jou verder kunnen helpen in je carrière, boeken die je mindset kunnen bepalen en je ideeën kunnen ordenen. Doe er je voordeel mee!

Auteur: Peter Thiel

Titel: Zero to one


Peter Thiel is co-founder van Paypal en de eerste investeerder in Facebook van buitenaf. In het voorjaar van 2012 gaf hij een lecture aan Stanford software engineers, waarin hij hen motiveerde om meer mensen te inspireren en leiden met hun kunnen – natuurlijk op basis van zijn eigen ervaring. Een van deze studenten – Blake Masters – nam zorgvuldig aantekeningen en begon een blog. Toen deze een hit werd, werd besloten om de blogs te bundelen en als boek aan te bieden.

Auteur: Eric Ries

Titel: The Lean Startup


De meeste nieuwe bedrijven halen het niet. Maar de meeste fouten zijn te voorkomen. The Lean Startup is een nieuwe benadering die bedrijven over de hele wereld implementeren. Het is de manier aan het veranderen waarop bedrijven opgezet worden en producten gelanceerd. The Lean Startup gaat over leren wat consumenten echt willen, constant testen van je visie en op tijd aanpassen.

Auteur: Simon Sinek

Titel: Start With Why

Waarom zijn sommige bedrijven inventiever en succesvoller dan anderen? En waarom zijn zij in staat om hun successen telkens weer te herhalen? In zaken, maakt het niet uit wat je doet maar waarom je het doet. Start With Why analyseert leiders zoals Martin Luther King Jr en Steve Jobs en ontdekt dat zij allemaal hetzelfde denken – beginnend bij waarom.

Auteur: Quintin Schevernels

Titel: Suits en Hoodies


Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: start-ups die van plan zijn de wereld te veroveren. Van de 100 falen er echter 99. Die ene die doorbreekt dwingt bestaande bedrijven op de knieën of zet een hele sector op zijn kop. Wat is het geheim van die start-up? En welke corporates slagen erin zich staande te houden en terug te slaan? Quintin Schevernels begaf zich in beide werelden en kwam tot de conclusie dat hun aanpak opvallend veel overeenkomsten vertoont.

Auteur: Timothy Ferriss 

Titel: The 4-hour workweek


Dit is een nieuwe, aangepaste en uitgebreide editie van de bestseller over hoe je je leven kunt inrichten zonder dat het volledig om werken draait. Vergeet het oude concept van werken tot je pensioen – er is geen reden om te wachten tot je pensioen, zeker niet in deze economisch mindere en onvoorspelbare tijden. Een echte aanrader voor mensen die een beetje motivatie nodig hebben om het roer om te gooien!

Dit waren de vijf tips, mocht je aanvullingen hebben – wij horen het graag.

Related Posts