Watch stories – Jaeger leCoultre Reverso

Polo wordt tegenwoordig gezien als balsport voor de echte elite mannen. Een sport waar geld een grote rol speelt vanwege de meerdere paarden die je moet bezitten en de luxe feestjes om de wedstrijden heen waar je met champagne moet spuiten. Een sport die vroeger eigen was aan Aziatische vorstenhuizen en het rijk van Dzjengis Khan en een stuk later werd gebruikt door Britse militairen om hun paarden te trainen. Kenmerkend bij deze sport, is de rondvliegende bal die voor veel schade kan zorgen. Om het horloge van de gents tijdens al dit geweld te beschermen, kwam Jaeger leCoultre in 1931 met de Reverso.

De Zwitserse manufactuur Jaeger leCoultre bedacht een horloge dat je om kon draaien zodat je glas beschermd was tegen de harde klappen tijdens de wedstrijd. Wat begon als een puur functionele feature, wordt tegenwoordig gezien als een van de meest iconische horloges voor zowel heren als dames. Het kenmerkende design van de Reverso staat tegenwoordig garant voor een horloge waarin complicaties of schitterende gravures verwerkt kunnen worden. Zo heb je ook nog iets om naar te kijken, terwijl je je glas beschermd.

Jaeger leCoultre, een prachtig bedrijf waar onder één dak tegenwoordig 900 mensen werken met samen 40 beroepen en 20 technologieën.

Related Posts