Event | Water saai? Klinkt watercocktails al wat interessanter?

Mensen die dagelijks op hun werk hun Dopper vullen met water, zijn goed bezig voor het milieu, bewustwording van de plastic soep én met hun eigen gezondheid. Maar als je dat ding voor de 7e keer gevuld hebt op een dag, verlang je toch wel eens naar iets met wat meer smaak dan water – dat is overigens al snel, he.

Daarom hebben de mensen bij Dopper bedacht om samen met de The Fabolous Shaker Boys een boekje vol te schrijven met recepten die je in je Dopper kunt maken. De recepten gaan van Griekse koffie tot virgin versies van bekende cocktails als de Paloma, dus variatie genoeg. Want zeg nou zelf, een stukje komkommer en een limoentje erin is een beetje te Hollandse degelijkheid he? Daarom geven wij onze twee favorieten + de manier waarop je van je kantoordag een feestdag maakt. Ja, met alcohol kun je ook goede cocktail in je Dopper brouwen. Een cocktail on the go die alleen maar beter wordt als je hem een tijdje laat staan. Ideaal voor drukke dagen dus.

1. Royal Orange Ice Tea

Er gaat niks boven een koude ijsthee, maar dit is een ijsthee voor prinsen en koningen. Doe een beetje honing, limoensap en veel water (water geeft de overige ingrediënten de ruimte om hun smaken beter naar voren te laten komen) in je fles, draai hem dicht en shake. Ondertussen heb je stukjes sinaasappel gesneden en daar enkele kruidnagels ingeprikt, die je na het shaken toevoegt in je fles. Aftoppen met flink wat ijs en voel je koninklijk na de eerste slok. Alcohol? Een stevige gin, Gin Mare of Bombay will do.

2. Virgin Paloma 

Paloma is Spaans voor duif en er is natuurlijk niks meer virgin dan een witte duif – maar dat even terzijde. Agavesiroop, het liefst vers bloedsinaasappelsap, flink wat water, shaken. Je kunt eventueel nog bloedsinaasappel in je flesje doen om de wrange smaak van de vrucht te behouden. Natuurlijk, je moet wel agavesiroop kopen, maar dat is nooit weg om in huis te hebben. Net als tequila. Voor een alcoholische versie van deze watercocktail kun je gewoon een scheutje van het uit agave gehaalde drankje toevoegen.

Wij dronken deze cocktails op een zonnige dag op een vlonder bij StrandZuid, terwijl we de meest verantwoorde hapjes voorgeschoteld kregen. Denk hierbij aan rauwe witlof. Wortel. Komkommer. Ja, de cocktails waren heerlijk.

(meer recepten vind je in het receptenboek. Logisch.)

Related Posts