De 7 beste creaties van werk uitstellend gedrag

Als je denkt dat werk uitstellend gedrag iets van de jeugd is heb je het goed mis. Op een vrije dag kan je je niet voorstellen dat je uren vult met het ontpitten van een aardbei maar op werk zijn deze zaken meer dan normaal. Werk schijnt dé plek te zijn waar je je creativiteit kan uitleven zonder ook maar iets nuttigs te doen.

Een professor aan de Universiteit van Wharton (Amerika) beweert zelfs dat uitstel gedrag goed is voor je creatief vermogen en je beter presteert tijdens de tijd die je wel aan werk besteed. Deze werknemers hebben dit wel heel letterlijk genomen, maar dat heeft voor ons wel mooie werk-ontwijkend-gedrag werkstukken opgeleverd! Kunnen wij ons werk weer even uitstellen door te kijken naar hoe deze mensen hun werk uitstellen…

7. Als je door werk er nooit op uit kan moet je er op uit op werk

Voor wie ook last heeft van dat tintelende gevoel dat je eigenlijk liever op avontuur uit zou zijn dan op je werk te zitten komt dit misschien wel bekend voor. Niet even mooi als de Everglades maar het is altijd beter dan het uitzicht in je bureaustoel.

6. Deze gast kan beter ontslag nemen en full-time origami vouwer worden, want dit is echt high-class shit

Sommige mensen kunnen zich beter bij hun echte baan houden en sommige mensen kunnen beter hun side-projects gaan vervolgen tot baan. Zoals deze man, dit project vergt toch wel een bepaald inzicht en creatief talent dat wij geloven dat een kantoorbaan misschien niet zijn roeping is.

5. Een nieuwe dimensie aan een ‘second-life’

Wat doe je als kapper als al je klanten weg zijn en je moet opruimen? Dit dus.

4. Wanneer heb je anders tijd en motivatie om een aardbei te ontleden?

Dat is het mooie van uitstellend gedrag op werk; als je dit in je vrije tijd zou doen zou er een steekje los zitten, maar tijdens werktijd is het prima. Het roept wel de vraag op of het nou extra lekker is een pitloze aardbei. Mochten er ineens geen posts meer verschijnen op tsom.nl dan weet je wat wij aan het testen zijn.

3. “Als je een vraag hebt zit ik in mijn kasteel”

Super handig eigenlijk, als je geen zin hebt in je co-workers kan je altijd gewoon je loopbrug binnenhalen. Het doet wat denken aan de boys van The Office. 

2. Australiërs snappen het ook

Geduld, controle, inzicht, moed en presteren onder druk; eigenlijk is dit een hele nuttige werknemer. Het ziet er ook best wel indrukwekkend uit maar je moet natuurlijk niet vergeten dat de zwaartekracht daar ondersteboven is dus het eigenlijk niet zo’n prestatie is.

1. Milton wil je gezeur wel aanhoren

Écht creatief wordt het als zelfs het ongedierte wordt betrokken bij de knutselwerkjes. Dit kantoor wil duidelijk dat iedereen zijn plekje krijgt of ze hadden echt geen zin meer om elkaars geklaag aan te horen.

I Have a Dream at the last minute

Gelukkig hebben de slimste koppen ook wel een handje van uitstellen – Martin Luther King en Leonardo Da Vinci schenen er ook wel aardig wat van te kunnen. Als je net als Leo en Martin Luther King altijd alles op het laatste moment doet is dat ook niet erg, dit maakt je namelijk juist succesvol weten wij (ook weten?). Mocht het succes je toch nog niet in de schoot geworpen zijn dan hebben we ook nog wel vijf tips voor je om alsnog zo snel mogelijk de top te bereiken.

Bron: BoredPanda

Related Posts