What to wear | Chuck Taylor, basketballende zakenman

Sinds 1917 rockte hij ze zelf al, maar vanaf 1932 staat zijn naam op het label. Chuck Taylor, geen al te slechte basketbalspeler, maar wellicht een nog betere zakenman. Hij ontwierp zijn eigen basketbalschoen, solliciteerde bij Converse Shoes, kreeg de baan en bood zijn ontwerp aan. Razend enthousiast waren ze vanaf het begin en Chuck zelf werd de spin in het web tussen sport en fashion.

Converse old vintage ad

6 fijne feitjes over de All Star
  1. Chuck Taylor kreeg voor zijn ontwerpen alleen salaris betaald, dus niet per verkocht paar. Dat had hij beter wel kunnen regelen, want in 1998 waren er al 550 miljoen setjes verkocht. Op dit moment wordt er elke 43 seconden een paar verkocht. Dus terwijl jij dit artikel leest, zo’n 6 paar.
  2. Tot dit jaar is er sinds 1949 niks aan het design van de All Star verandert. Dit jaar heeft moederbedrijf Nike er een Lunar zool aan toegevoegd, om de schoen naar hun inzicht comfortabeler te maken. Nodig? Niet persé, want de schoen stond al bekend als heerlijke pantoffel.
  3. Dat er niks aan het ontwerp verandert is verbaasd niemand, maar dat er op een gegeven moment 500 verschillende prints te koop waren is toch wel interessant. Van Rolling Stones tot Run DMC, allen hadden ze een eigen print.
  4. Pas in 1957 kwamen de Oxfords, of low-cuts uit. Dit was een reactie op een trend om de schaar in de schoen te zetten. Dat is natuurlijk zonde.
  5. Alhoewel de schoen nu geliefd is bij jong, oud, sportief of rockend, was Converse in het begin niet zo blij met het punk imago. Ze wilden liever een athletic schoen blijven. Maar uiteindelijk wint de jeugd het altijd en is de schoen lange tijd icoon van de punk geweest.
  6. Wiz Khalifa kan niet zonder de Chuck’s. Hij heeft zelfs zijn collectief vernoemd naar zijn schoenen, Taylor Gang.
Hoe te rocken?

thestateofmindfashionallstarchucktaylorlow-01 conversechucktaylorallstarhighblue-01

 

Related Posts