Amsterdamse Dj voor een witte muur

Amsterdam heeft eindelijk een eigen Spotify afspeellijst – Amsterdam Waves

Goede kans dat je op Spotify verschillende afspeellijsten volgt, van Woordenschat tot je Moerstaal top Rapcaviar, er is voor iedereen wel een ideale lijst te vinden. Maar wat er nog miste was een lijst voor elke stad. De Amsterdamse dj Yuri Boehmer vond het tijd om daar verandering in te brengen en startte de spotify lijst Amsterdam Waves. Volgens Boehmer heeft elke stad over de wereld zijn eigen geluid en hij probeert nu de sound van Amsterdam te vangen in deze lijst.

Amsterdamse smartlappen?

En nu moet je niet meteen denken aan Amsterdamse smartlappen van Andre Hazes of Amsterdamse hiphopartiesten als Yung Internet, nee dit gaat veel verder. Hij merkt zelf dat er een enorme nieuwe golf van muziek aan het opkomen is die vooruitstrevend is en past bij het eigenwijze karakter van onze hoofdstad. De lijst is daardoor niet in te delen in een bepaald genre, maar gaat werkelijk alle kanten op.

Toekomst

 Met oog op de toekomst zou Boehmer graag zien dat elke stad zijn eigen afspeellijst gaat krijgen, wat eigen best een tof idee is. Ga je voor een weekendje naar Berlijn? Dan tune je onderweg alvast in op de afspeellijst van Berlijn, zodat je de vibe van de stad al voelt voordat je er bent. Klinkt lang zo gek nog niet toch?

https://www.instagram.com/p/Bhtzp5vBXfr/?taken-by=boehmer__

Luisteren kan hier

Binnenkort zal je de posters van deze lijst door de hele stad zien hangen en kan je met een QR code zo intunen op de lijst. Maar als je niet kan wachten dan vind je hieronder de playlist om meteen deze nieuwe sound te beluisteren die ondertussen al een kleine 1300 volgers heeft.

 

 

 

Related Posts