We gingen naar het Les Dunes Electroniques festival in Tunesië

Als je aan Afrika denkt, denk je waarschijnlijk niet gelijk aan een vakantie in Tunesië. Maar met 2,5 uur vliegen van Schiphol dans je al tussen de kamelen in de Sahara! Je zal hier geen leeuwen en olifanten tegen komen, maar de cultuur en landschappen zijn erg indrukwekkend. Wij reisden van Tunis, de hoofdstad van Tunesië tot diep in de Sahara en dansten op het festival Les Dunes Electroniques!

De prachtige badplaats Sousse
We landen in Tunis om vervolgens gelijk door te reizen naar de kustplaats Sousse , een stad met 173.000 inwoners. Deze prachtige stad ligt in het oosten van Tunesië aan de Middelandse Zee. Het is onder de toeristen dan ook een erg gewaardeerde badplaats. Bij het bezoeken van deze stad mag je de Medina van Sousse zeker niet overslaan. Je hebt hier prachtig uitzicht over de hele stad en de indrukwekkende haven. We verbleven wij in het Movenpick hotel wat erg aangenaam was!

Van de kust tot diep in de Sahara
Om in de Sahara te komen zit je vanaf Sousse zes uur in de bus, maar niet getreurd! Want de landschappen die je onderweg tegen komt maken het de reis het helemaal waard. Af en toe stop je even en pik je een hier en daar een dadeltje mee. Door deze busreis hebben we eigenlijk echt kennis gemaakt met het land en kom je erachter wat dit land allemaal te bieden heeft!


Dans op Dunes Electroniques  midden in de Sahara

Midden in de Sahara vond het festival vond de 3e editie van Dunes Electroniques plaats. We waren uitgenodigd om deze editie te bewonderen. Je kan wel zeggen dat dit festival in de kinderschoenen van een Burning Man staat. De locatie midden in de woestijn kreeg iedereen bij aankomst even stil! Het is de locatie waar Star Wars is opgenomen.


De stad Tozeur

We verbleven tijdens dit festival in Tozeur een stad dichtbij de Sahara van Nefta waar het Festival plaatsvond. Deze stad met honderdduizenden palmbomen staat bekend om zijn dadels. Vroeger toen er nog geen gemotoriseerd verkeer was werden de dadels per dromedaris vervoerd. Ze hebben hier ook lekkere eieren en kamelenvlees waren je wel een beetje mee moet uitkijken, vooral als je het nog niet zo vaak gegeten hebt.

Sidi Abu Said

Onderweg terug naar Tunis zijn we gestopt in Sidi Abu Said. Waar je prachtig uitzicht hebt over de Middellandse Zee. Mocht je hier langs komen ga dan een koffietje drinken bij Cafe des Delices.

Related Posts