Al delend op date in de Wolvenstraat bij Sous Bar Bistro

In misschien wel het meest gezellige gedeelte van centrum Amsterdam, de 9 Straatjes, zit een hotspot waar je eigenlijk niet langs mag lopen. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar het restaurant zit goed verstopt in de sous-terrain en is eigenlijk alleen herkenbaar aan de vlag die buiten hangt. Bar Sous Bistro, wij vonden het op een dinsdagavond.

Het internationale interieur

Dinsdagavond en toch zat het restaurant aardig vol, zelfs voor Amsterdamse begrippen betekent dat dat je het goed hebt aangepakt. Zodra je naar beneden loopt, het sous-terrain in, zie je de verschillende stijlen en smaken die het restaurant rijk is. Het gebouw oogt Berlijns (sorry, ik weet dat het hip is, maar het lijkt nou eenmaal Berlijns) en is op smaak gebracht met veel witte muren en Frans ogende tafeltjes. Het wordt nog internationaler: er hangen Puerto Ricaanse / Cubaanse foto’s aan de muur en de kaart, de kaart is voornamelijk Italiaans. Genoeg over het interieur, meer over de kaart.

Het menu

Het menu is opgedeeld in 5 categorieën; pizza, groente, vis, vlees en ‘naughty and nice’. Met het ‘naughty and nice’ gedeelte (voornamelijk zoetigheid) hebben wij helemaal niks, dus lieten we de keuken bepalen wat ze uit de eerste 4 categorieën wilden maken. Zoals al eerder gezegd, is de kaart redelijk Italiaans. De reden daarachter is de chef, een geboren Italiaan met een flinke waslijst aan top restaurants waar hij gewerkt heeft. Bij Sous Bar Bistro krijgt hij de volledige vrijheid en dat is ook terug te zien. Veel verschillende gerechten, uiteenlopend van truffel pizza tot konijn (ja, die hebben wij gehad. Was super lekker. Moest helemaal niet aan Flappie denken).

Cryptisch omschreven

Nu komt een gedeelte dat snel verwarrend kan worden, want de gerechten die je eet hebben geen naam. Alle gerechten staan cryptisch omschreven, zodat het een verrassing blijft wat je uiteindelijk op je bord krijgt. Daarom, heb ik de vrijheid genomen om de gerechten zelf een naam te geven. Excuses chef, maar het maakt het uitleggen een stuk makkelijker.

“Vegetarische lasagne”

Aubergine, gerookte scamorza (Italiaanse kaas), tomatensaus en basilicum. 

“Pulpo”

Gegrilde octopus, aardappelen uit de oven en olijven. 

“Pizza Parma”

Pizza met parmaham, parmezaan, rucola en tomaten. Op een zeer goede, dunne bodem. De mensen naast ons (2 mannen) aten er 4 op samen – zegt genoeg. 

Al met al, is Sous Bar Bistro een welkome nieuwkomer in de 9 Straatjes. Ik weet niet hoe het op meer toeristische dagen is, maar op de dinsdagavond is het een kalme, rustgevende tent met heerlijk eten.

Related Posts