MIT en Lamborghini slaan de handen in elkaar voor een zelfhelende sportauto

Wat krijg je als je een paar van de knapste koppen ter wereld samen gooit met een dik automerk? Juist, een zelfhelende Lamborghini (was precies ook waar jij aan dacht of niet?). Het team bestaat uit researchers van de prestigieuze technische universiteit MIT en ontwerpers van het Italiaanse automerk zelf.

De conceptuele elektrische sportauto die het team aan het ontwerpen is is gemaakt van carbon fiber en kan zichzelf fixen als hij beschadigd wordt.

Het derde millennium
De Terzo Millennio kan zichzelf checken op deuken, scheuren en krassen met behulp van ingebouwde sensoren. Als er een beschadiging opgemerkt wordt begint de auto meteen met het opvullen van de randen zodat de scheur of deur niet verder kan uitbreiden. Met deze auto wil Lamborghini de richtlijnen van sportauto’s helemaal vernieuwen. Moet ook wel kunnen denken wij, de auto is namelijk volledig elektrisch, driverless en aangevoerd door supercapacitors. Geen normale batterijen dus maar een energy opslag die een veel grotere opslag heeft dan een batterij en mega snel oplaadt.

Inclusief four-wheel-drive
Elk wiel heeft zijn eigen geintegreerde elektrische motor, zodat de auto nog wel gewoon de four-wheel-drive ervaring bied waar het merk om bekend staat. Doordat er geen grote zware motor meer in verwerkt hoeft te worden is de auto veel lichter en vrijer in zijn ontwerp.

Nooit meer zorgen als je je Lambo te dicht langs een paaltje geparkeerd hebt
De enige drempel om geen Lambo te kopen was natuurlijk dat we bang waren om hem te beschadigen, maar dat hoeft met deze wagen niet meer. Ideaal eigenlijk een auto die zichzelf heelt, als het werkt kan dit nog wel eens de hele auto industrie veranderen. Bekijk het filmpje hier:

Lamborghini is sowieso lekker bezig de laatste tijd, zo maakte ze laatstelijk ook een special edition Lamborghini voor de paus.

Related Posts