De paus krijgt een special edition Vaticaan Lamborghini cadeau

Ondanks dat we de paus altijd in zijn pausmobiel zien rijden heeft het Italiaanse merk Lamborghini besloten hun nieuwste en zeldzaamste model aan Francis te doneren.

De nieuwste lambo ter waarde van zo’n €170,000,- is ontworpen in de stijl van de paus, wit met goud-gele strepen over de kap, vergelijkbaar met de vlag van de vaticaan.

De paus zou de paus niet zijn…
…als hij enorme paradepaardje niet tot een goed doel om zou toveren. De Lamborghini wordt op 12 Mei volgend jaar geveild en de opbrengsten gaan naar een goed doel. Of beter gezegd, drie goede doelen; het herstellen van dorpen in Irak, het helpen van slachtoffers van mensen smokkelaars en voor zendingswerk in Afrika.

Special edition
De Lamborghini is een special edition Huracan met rear-wheel drive, speciaal aangepast voor de paus. Daarnaast is hij ‘getekend’ door de CEO, de paus en wat andere werknemers van het bedrijf.

Een hele eer voor de paus, maar het schijnt dat hij het toch liever bij zijn eigen wagentje houdt. Popelambo klinkt ook wel iets minder lekker dan Popemobiel. Begrijpbaar.

Meer bijzondere auto’s? De Hennessey F5 en Range Rover Evoque zijn ook dik.

Related Posts