Virtual Reality Test | 18+ filmpjes kijken was nog nooit zo leuk

Sinds kort is de VR-bril echt een ding aan het worden. Steeds vaker komen wij filmpjes tegen die VR ready zijn. Daarom vond ik dat het tijd was om dit fenomeen eens zelf aan de tand te voelen. Ik legde mijn handen op de VR Pro 3D bril, een van de meest betaalbare opties en ging aan de slag.

Wat houdt VR in? Als ik Wikipedia moet geloven simuleert Virtual Reality ‘een omgeving via een computer om een gebruiker via diverse zintuigen onder te dompelen in een ervaring’. Kort gezegd: 3D.

Ik zou je kunnen vertellen hoe leuk filmpjes in een achtbaan zijn met een VR-bril, maar daar doe ik de kwaliteiten van de bril mee te kort. Gelukkig was Pornhub (een doe-het-zelf website voor mannen) zo vriendelijk om vorige maand Virtual Reality als categorie toe te voegen aan het assortiment. Met behulp van de VR PRO ging ik samen met wat vrienden de bril testen. Nee, niet op die manier samen. Allemaal – los van elkaar – gingen wij de bril testen.

Hoe werkt het? Je zoekt via je smartphone een filmpje in de VR categorie, drukt op ‘play’, stopt je mobiel in de bril, zet de bril op en gaan. Zorg wel dat je alleen thuis bent wanneer je de VR-bril opzet. Want even snel het geluid uit zetten of iets anders aanzetten, zit er niet in.

Een korte conclusie na het testen:

  • Achtbaan filmpjes zijn top;
  • 18 + filmpjes in VR zijn top;
  • Je hebt geen gebruiksaanwijzing nodig;
  • Je hebt beide handen vrij tijdens het kijken, dus je hebt een extra hand voor je biertje;
  • Je kan de bril verstellen, wat er voor zorgt dat iedereen het kan gebruiken.

Heeft het ook nadelen? Nee, niet echt. Wel is er nog een beetje gebrek aan vette VR-content. Maar het heeft potentie! O ja, en zo’n bril is niet het meest modieuze accessoire.

Related Posts