Wij bezochten het eiland Malta voor het Isle of MTV Malta festival

Afgelopen week vlogen wij voor een mini vakantie van precies 38 uur naar het eilandrijk Malta. Malta bestaat uit een kleine eilandengroep in de Middellandse Zee tussen de landen Italië, Libië en Tunesië, waarvan de meeste bewoners op het hoofdeiland Malta wonen. De taal die ze spreken is Maltees, wat iets weg heeft van Arabisch, maar praktisch iedereen spreekt er vloeiend Engels. Zodra we landen worden we ontvangen door een dikke deken van warme tropische lucht, en zijn we omsingelt door palmbomen. Wat er voor zorgt dat het vakantiegevoel meteen goed aanwezig is. Het hoofddoel is om het MTV Music Festival bij te wonen, dat hier jaarlijks plaats vindt.

Isle of MTV Malta festival

Op het prachtige Il Fosos-plein vindt jaarlijks het ‘Isle of MTV Malta’ festival plaats. De grootste artiesten worden uit alle hoeken van de wereld ingevlogen om een spectaculaire show neer te zetten voor duizenden muziekliefhebbers die speciaal voor dit festival het eiland komen bezoeken. En het mooie is dat dit festival precies helemaal niks kost. Iedereen kan gratis dit festival bijwonen. Vandaar dat het ook niet heel gek is dat er dit jaar ongeveer 50.ooo festivalgangers op het event afkwamen. De headlines die dit jaar op kwamen optreden waren DNCE, die je kent van de hit Cake By The Ocean en met frontman Joe Jonas. Daarnaast  is er als grote naam Jonas Blue (o.a. bekend van zijn hits Perfect Strangersen Fast Car). Ja die ken je wel, echt waar. The Chainsmokers hadden de eer om het festival af te sluiten en dat deden ze op een onvergetelijke manier. Een te gekke lichtshow in combinatie met rook, vuur en confetti kanonnen in combinatie met hun keiharde hits maakte dit een afsluiter om nooit te vergeten. Volgend jaar is de  de 12de editie van het festival en die mag je zeker niet missen.

Op deze onderstaande foto zie even hoe ontzettend groots het er aan toe ging!

Naast dat je dus ontzetten goed kan partyen heeft Malta nog genoeg andere highlights die het eiland bezoeken meer dan waard maken.

Breng een bezoekje aan de Blue Lagoon

De Blue Lagoon baai is een plek die je absoluut een bezoekje moet brengen. Het water in de baai is zoals je als vermoed, blauwer dan een zwembad. Als je besluit een duik te willen nemen op deze bijzondere plek, probeer dan vroeg in de ochtend te gaan om zo een beetje de vele toeristen te omzeilen die hier in de middag hun handdoekjes uitspreiden.

Unesco Werelderfgoedlijst 

De hoofdstad van Malta, Valletta, heeft één van de hoogste concentraties aan historische bezienswaardigheden ter wereld. Valletta bezit 320 monumenten die alle binnen een gebied van ruim een halve vierkante kilometer liggen. Dus als cultuur je ding is, dan kan je hier je hart ruim ophalen. Een goed voorbeeld is de St John’s Co-Cathedral.

De Sint-Janscokathedraal is een nationaal monument van Malta en de belangrijkste toeristische attractie van het land. De kathedraal werd gebouwd als kloosterkerk van de Maltezer Orde tussen 1573 en 1578. De sobere voorgevel, die de kathedraal het uiterlijk van een fort geeft, wordt geflankeerd door twee klokkentorens. In contrast met de gevel is het interieur rijk versierd. De Italiaanse kunstenaar Mattia Preti was grotendeels verantwoordelijk voor het interieur in barokstijl. Wij raden je daarom ook zeker aan een bezoek te brengen aan de overweldigende stukje geschiedenis.

Breng een bezoekje aan het stadje Valletta

Aangezien wij maar een kleine 38 uur op het eiland waren, waarvan we de meeste tijd op het festival doorbrachten, hebben we niet heel veel van Malta gezien. Maar was we zeker gezien hebben is de pittoreske hoofdstad Valletta. Hier kun je lekker de hele dag rustig rondwandelen door de kleine gezellige straatjes, van terras naar terras hoppen, uitgebreid lunchen of lekker onder het genot van een ijsje over de zee uitkijken. En ijs wil je zeker eten, want de temperaturen stijgen tot grote hoogtes op het eiland.

https://www.instagram.com/p/BWSa6Y4hdlG/?taken-by=princeofjetset

Related Posts