4 tips om je huis een toffe make over te geven

Zo en af toe is het gewoon nodig om je huis even een gehele make over te geven. Dit kan op verschillende manieren, er zijn natuurlijk heel wat aspecten van je huis die aangepast kunnen worden. Het één heeft een grotere impact dat het ander. In dit artikel vindt je een aantal goede tips die je kunt gebruiken bij het restylen van je huis.

1. Bepaal de vibe die je in huis wilt

Elke ruimte in je huis vraagt om een andere vibe. Bepaal voor jezelf welke gevoel je bij elke kamer wilt hebben. Zo wil je in je woonkamer misschien wel een modern gevoel maar in je slaapkamer juist elegant en in je werkruimte/kantoor juist formeel. Als je dit voor jezelf bepaalt hebt, dan kun je daarmee aan de slag gaan. Dit is de eerste en de belangrijkste stap. Denk hier dus goed over na en doe zoveel mogelijk inspiratie op. Platformen als Pinterest en Instagram zijn altijd fijne inspiratiebronnen die vol staan met de leukste ideeën.

2. Neem de muren onder handen 

De muren nemen aardig wat visuele oppervlakte van je huis in beslag en zijn daarom een belangrijke factor voor de sfeer in je huis.

Je kunt je muren natuurlijk van een likje verf voorzien, maar heb je wel eens gedacht aan foto behang? Op deze manier breng je in een kamer een hele nieuwe en bijzondere sfeer die echt opvallend is. Zie in onderstaande video wat een photowall met een kamer kan doen!

Je kunt je fotobehang op van alles baseren, zoals je eigen interesses of juist het gevoel dat je in de kamer wilt overbrengen. Zo kun je in de hal een bepaald patroon behangen, iets met bijzondere textuur in de woonkamers en iets speels in de kinderkamer. De mogelijkheden zijn werkelijk oneindig. Denk aan behang van een volle boekenplank in je werkkamer, een behang van een bos in je woonkamer of een skyline in je slaapkamer zodat je het gevoel hebt dat je over de wereld uitkijkt.

Het mooie is dat het fotobehang ook simpel door jezelf aan te brengen is. Er hoeft dus geen professional ingehuurd te worden, dat scheelt weer lekker in de kosten. Nadat het behang bezorgd is lijm je het rechtsreeks op de muur in de volgorde die is aangegeven op de geleverde banen. Ook de lijm wordt netjes meegeleverd, dus daar hoef je verder ook niet over na te denken. Een kind kan de was doen het behang doen.

3.  Wat doe je met de vloer?

Dit jaar is de trend van vloeren om de buitenwereld naar binnen te brengen. Zoveel mogelijk natuur in je huis is wat dit jaar de klok slaat. Niet alleen qua vloeren maar ook qua planten, maar daar komen we later op terug. We zien in vloeren trends dat de natuurlijke kleur van onbehandeld eikenhout de grootste trend is. Je kan gaan voor echt hout, maar er wordt ook veel gekozen voor laminaat of  PVC als goedkoper alternatief. Maar ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij veel mensen deze tijd, vandaar dat we ook zien dat er graag gebruik wordt gemaakt van hergebruikte materialen en retro meubelen. Als vloer moet je dan denken aan een verouderde eiken vloer met een stoer en robuust karakter.

4. Gebruik veel planten in je interieur

Haal de natuur letterlijk in huis! Planten zijn nog nooit zo geliefd als dit jaar. Mede doordat mensen meer tijd binnen doorbrengen door de huidige situatie zien we dat planten in huis halen erg geliefd is. En terecht want niks geeft meer sfeer in je huis dan een paar groene vrienden! Wij zijn zelf erg fan van plantmusthaves een website die boordevol planten staat voor elke leefruimte van je huis. Ze hebben speciale planten voor de huiskamer, kantoor en ook voor de tuin.  

Uiteraard zijn er nog veel meer tips om je huis een toffe make over te geven, onze website staat er boordevol mee. Werp dus ook een blik op onze artikelen over mancaves voor nog meer leuke tips!

Related Posts