5 dingen die jij niet nodig hebt, maar wel wilt hebben. Wedden?

Wij, als mens, zijn de enige soort op aarde die waarde hecht aan nutteloze spullen. Naast ‘effectief’ leven hebben wij ons de vreemde gewoonte aangewend onszelf luxe toe te eigenen, soms als beloning, soms gewoon omdat het kan. Moeten wij ons hiervoor schamen? Zijn wij te ver gegaan? Waarom zouden wij onszelf nog verder ontwikkelen?

We kunnen natuurlijk ook gewoon trots zijn op het feit dat we al onze mede-organismen hebben verslagen op het gebied van evolutie en blij zijn dat wij de mogelijkheid hebben zelf beloningen te kunnen kopen, zonder ook maar een prestatie te hoeven leveren. Want zeg nou zelf, heb jij ook niet al van kinds af aan een onverklaarbaar verlangen naar iets waarvan je weet dat je het nooit nodig zult hebben?

1. de drank-wereldbol

Deze wereldbol is een graag geziene gast in talloze films en series. Enerzijds krijg je er een heel chique gevoel bij, dit is alleen weggelegd voor de rijken. Aan de andere kant stelt iedereen zich al voor waar deze bol het mooist zou staan in de woonkamer. Is het een luxe-product, alleen betaalbaar voor de mensen met grachtenpanden en herenhuizen, van adel of familie van de koning? Nee, al vanaf 150 euro heb jij een uitstekende drank-bol, gewoon via Bol.com, gewoon bij jou thuis op vier hoog in Lutjebroek.

2. de matras ventilator

Hoewel de seizoenen in Nederland de laatste tijd nogal door elkaar heen lopen, kan een broeierige zomernacht voor slapeloosheid en gebroken nachten zorgen. Mensen die last hebben van de hebben al veel geprobeerd; zonder dekens slapen, ventilator op de hoogste stand in je gezicht, maar niets schijnt echt een oplossing te bieden. Slapen zonder deken lukt niet, dat lawaai naast je hoofd maakt inslapen ook een uitdaging. Met deze ventilator ben je gelijk van al je problemen af. Een stille, koele wind wordt onder je laken geblazen en je zult weer slapen als een roosje.

3. De elektrische flessenopener (met foil-cutter)

Steeds meer zijn ontwerpers en fabrikanten erop uit het leven van iedereen makkelijker te maken. Technologie neemt het van ons over en we doen zoveel mogelijk ons best om zo weinig mogelijk te hoeven doen. Nooit meer het eeuwige gehannes van het ontkurken van de wijnfles. In het verleden zijn er al talloze oplossingen voor het ontkurkingsprobleem bedacht maar heel veel beter dan dit worden ze niet meer. Een druk op de knop zorgt ervoor dat de fles wordt ontdaan van het folie en de kurk wordt verwijderd uit de fles. Slobberen maar!

4. Waterproof notitieblok

De beste ideeën komen op het moment dat je niet iets bij je hebt om het op te schrijven. Tijdens het douchen heb je tijd om na te denken, je hebt naast het wassen van je lichaam niet veel anders te doen, maar het is ook zeker niet vervelend om langer dan nodig onder de warme straal te blijven staan. Bij de volgende geniale gedachtenkronkel heb je vanaf nu de mogelijkheid het op te schrijven op deze waterbestendige blaadjes, uiteraard geleverd met een potlood die eveneens zijn werk nog doet in vochtige omstandigheden.

5. Deze futuristische camper

Tegen de tijd dat dit soort campers mainstream worden kunnen we waarschijnlijk al teleporteren en middels een pil staand powernappen waardoor het nut van deze machine verdwenen is. Toch blijft een mooie camper een soort symbool voor status. Je eigen huis op wielen is geen kamperen meer. Jij bent te goed voor kamperen. Jij hebt dit nodig!

Related Posts