Starten met kiteboarden? Hier dien je op te letten

Sommige mensen die erover denken om te leren kitesurfen zonder lessen te nemen zijn zich misschien niet bewust van de gevaren die ze nemen. Ervaren kitesurfers lijken veilig en gemakkelijk weg te varen terwijl ze zich vermaken op het water. Maar laat je niet misleiden!

Je kan worden overmeesterd omdat de wind te krachtig is voor de grootte, het gewicht en de vliegcapaciteiten van je vlieger. Je maakt een fout met je lancering of verliest vervolgens de controle over je vlieger, waardoor hij uit koers drijft en naar het water, het strand af, tegen de rotsen, of landinwaarts. Naast de juiste materialen, waaronder een kite boardbag, is het goed om de juiste techniek aan te houden wanneer je start met kitesurfen.

Vliegfouten zijn onder andere je vlieger te krachtig naar de krachtzone sturen bij het leren

Maar ook op de grond vallen, en uit de hand getrokken worden. Windvlagen doen je vlieger door een weersomslag abrupt de lucht in stijgen terwijl hij nog in de neutrale zone is. Je reageert niet snel genoeg, zodat je blijft klimmen tot je uiteindelijk als een zak van grote hoogte valt.

Je vlieger loopt onverwacht leeg of een van je lijnen breekt terwijl je in het water bent. Je vlieger begint daardoor waanzinnige lussen te maken, waardoor je de controle verliest en bruut heen en weer geslingerd wordt. Je board heeft de neiging naar achteren naar je hoofd te zwaaien, omdat je een boardriem draagt.

Hoe lichamelijk fit moet ik zijn om te kunnen kitesurfen?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is voor kiteboarden geen extreme lichamelijke conditie nodig. Kleine kinderen van 10 jaar kun je vaak in het water zien kitesurfen. Met de juiste vlieger kan bijna iedereen kitesurfen. Omdat de trekkracht van de vlieger via je harnas gaat in plaats van via je armen, is het je kern die de inspanning echt voelt. Dat gezegd hebbende, moet je wel enigszins fit zijn en je moet je op je gemak voelen in het water.

Related Posts