5 redenen om super snel internet te nemen

Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan, je hebt gewoon super snel internet nodig. Het dataverbruik per persoon blijft elk jaar explosief stijgen en wij hebben alleen nog maar meer redenen waarom het in de toekomst blijft toenemen. De vijf meest belangrijke punten hebben we voor je op een rij gezet.

Voordat we hiermee beginnen is het wel belangrijk dat je weet wat het snelste internet op de markt is, dat is namelijk glasvezel. Glasvezel haalt snelheden waar geen andere netwerk aan kan tippen. We praten hier over snelheden van wel 500MB per seconde en dan hebben technici de maximale snelheid van glasvezel nog niet eens kunnen achterhalen.

  1. Voor de thuiswerker

Vanuit huis werken wordt steeds normaler. Eén ding dat daar bij komt kijken is dat je vaak bestanden met klanten en collega’s wilt delen voor snelle feedback of oplevering van bestanden. Zeker als je werkzaam bent in de mediawereld en continu grote foto- en video-bestanden moet up- en downloaden, is het absoluut een must dat je internet razendsnel is. Met glasvezel hoef je niet meer de hele dag op een krukje naast je router te gaan zitten. Geloof ons, dat doet je gemoedstoestand meer dan goed.

  1. Je favoriete programma’s streamen

Streamingdiensten zoals Netflix en Youtube worden vandaag de dag massaal gebruikt als vervanger van de lineaire televisie. Zelf de programma’s kijken die je leuk vindt op de tijden die jou uitkomen, maar dan natuurlijk wel zonder lange laadtijd of haperende bewegingen in het beeld. Steeds meer films worden ook via net Netflix in 4K uitgezonden, daar is naast de juiste 4K TV, natuurlijk wel voldoende snelheid voor nodig om het goed te kunnen streamen. De snelheid die Netflix vereist om 4K te kunnen streamen, of Ultra HD zoals ze het zelf noemen, is 25Mbit/s. Maar om er zeker van te zijn dat je deze snelheid haalt doe je er verstandig aan om voor een hogere snelheid te kiezen.

  1. Gamen

    ‘Hey gap, kom je even een potje FIFA online?’ Hoe zuur is het als je 0-3 op je broek krijgt, omdat je verbinding zo erg hapert dat je niet eens door heb dat je al voorbij gespeeld bent. Of dat je al neergemaaid bent op Call Of Duty terwijl je nog geen schot hebt kunnen lossen. Ja, behoorlijk zuur inderdaad. Daarnaast zijn games tegenwoordig al snel 50gb groot, waardoor het aardig lang duurt om ze te downloaden als je geen vlot internet hebt. En wil je je niet dat de rest van je omgeving last heeft van jouw extreme datagebruik, is het wel handig om minimaal 100Mbit/s bandbreedte te hebben. Zo kan jouw vriendin rustig haar favoriete Netflix serie kijken terwijl jij je maten er flink van langs geeft op de PS4.
  2. Steeds meer huishoudens veranderen in Smart homes

Wat nu nog verre van ons bed show lijkt, is eigenlijk al bijna een feit. En dit feit heet ‘Smart homes’. In de nabije toekomst zullen er steeds meer bewoners van afstand kunnen inloggen in hun huis om ze de temperatuur, verwarming, verlichting en beveiligingssysteem te regelen. Zelfs de wasmachine vanaf je werk aanzetten, zodat die precies klaar is als jij uit je werk komt, behoort tot de mogelijkheden.

  1. 4K televisie kijken
    Wat is 4K televisie eigenlijk? 4K betekent vier keer zoveel pixels, vier keer zo scherp als full HD. In aantallen pixels is dat minimaal 3840 horizontale en 2160 verticale pixels. Het is simpelweg nog scherper dan Full HD en het wordt een steeds normalere zaak dit in huis te hebben. Een puntje van aandacht is wel dat het een vlotte internetverbinding vereist van minimaal 25Mbit/s om zonder storingen deze hoge kwaliteit te streamen. En bedenk dat je naast televisie kijken, ook nog data door voor je andere devices beschikbaar wilt hebben vandaar dat providers die 4K leveren je aanraden om minimaal 100Mbit/s beschikbaar te hebben op je adres.
Related Posts