Tips om een zo goed mogelijk cv te maken

Bij een cv is de eerste indruk van groot belang. Een recruiter neemt gemiddeld slechts zes tot acht seconden de tijd om je cv te bekijken voordat hij beslist of je op de ja of de nee stapel terecht komt. Het is dus echt van belang dat jou cv eruit springt. Met die reden hebben wij even een aantal tips voor je verzameld zodat je weet waar je op moet letten tijdens het maken van je cv. Zo weet je zeker dat je de grootste kans maakt op de baan je voor ogen hebt. Lees de tips dus aandachtig door en begin gelijk met je eigen cv maken.

Aller eerst de basis van je cv

Een werkgever wilt naast het weten of je geschikt voor de baan, ook weten of je wel bij het bedrijf past. Zorg er daarom voor dat het cv persoonlijk geschreven is. De beste manier waarop je dat doet is door in ik-vorm te schrijven. Daarnaast is het ook van belang dat je het cv visueel aantrekkelijk maakt. Doe dit door iconen, grafieken of een infographic toe te voegen. Visuele informatie wordt namelijk sneller geregistreerd door onze hersenen dan tekst. Maar maak het natuurlijk niet al te bont.

Zorg dat het alle informatie bevat die van belang is

Elk cv heeft in ieder geval de basis informatie nodig. Denk aan je naam, woonplaats, leeftijd etc. Vermeld daarnaast alle relevante werk en studie ervaring. Begin eerst met het meest relevante en bouw het zo langzaam uit naar onderen. Zorg daarnaast dat je cv niet te lang is. Zoals we eerder al aangaven wordt er zeer weinig tijd besteed aan het bekijken van een cv. En cv van 6 kantjes is dus gedoemd om niet gelezen te worden. Als je een starter bent ga dan voor één kantje en draai je al wat langer mee, dan kan je tot circa 3 kantjes gaan.

Pas je cv aan naar de vacature

Een standaard cv is prima als je nog niet echt precies weet voor welke functie je wilt gaan. Maar als je dat wel weet, pas dan je cv daarop aan. Zorg dat je je cv afstemt op de functie die wilt door extra nadruk te leggen op de onderdelen die belangrijk voor de functie zijn.

Related Posts