5 sandalen die je als stijlvolle man wel kunt dragen

Sandalen. To wear or not to wear, dat is een verdomd goede vraag. Waarschijnlijk heeft bijna iedereen wel een klein jeugdtrauma door deze open schoenen. Die verschrikkelijke Teva’s die je van je ouders moest dragen in de zomer, terwijl ze zo niet cool waren. Maar misschien is het tijd om die ervaring achter je te laten en de sandaal opnieuw uit te vinden. Er zijn namelijk best wel een aantal hele toffe varianten van de sandaal op de markt. Je moet alleen even weten waar je ze kunt vinden. Om je daar een beetje bij te helpen hebben wij een vijftal stijlvolle varianten voor je op een rij gezet inclusief link naar de desbetreffende shop. Hiermee hopen wij jou een beetje te kunnen inspireren voor de aankoop van wat meer zomers schoeisel voor deze zomer.

1. Birkenstock Milano Sandaal

De Birkenstock is één van de bekendste merken als het om slippers/sandalen gaat. Het Duitse merk bestaat al sinds 1774 dus deze status is ook wel terecht. De Milano Sandals zijn met een extra enkel strap net iets luxer en comfortabeler dan de ‘Originals’. Prijs: 87,- euro.

2. Dr. Martens Geraldo Sandaal

Een must-have voor de zomer is de Dr. Martens Geraldo sandaal met enkelband en luchtig uitsnijwerk. Deze sandalen hebben de kenmerkende Dr. Martens zool en zijn gemaakt van gewaxt volnerfleer. Een goede robuuste sandaal die elke Dr. Martens liefhebber met goed weer zo moeten dragen. Prijs: 126,- euro.

3. Dr Martens Kennet Buckle Strap Leather

Nog een sandaal van Dr. Martens, maar deze keer iets subtieler. De Kennet Buckle Strap is de helft lager dan het bovenstaande model en daardoor iets minder aanwezig. Een perfecte keuze als je wel een Dr. Martens sandaal wilt rocken maar in een iets minder opzichtige manier. De prijs ligt eveneens op 126,- euro.

4. Asos Leren Gladiator Sandaal

Naast dat de online shop ASOS de meest tofste merken in hun shop hebben, hebben ze ook hun eigen productlijn. En daar is deze Gladiator sandaal er één van. De naam hoeven we niet uit te leggen, dit is inderdaad het typische model dat ons aan het Gladiatoren tijdperk doet denken. Prijs: 49,- euro.

5. De klassieke Birkenstock Arizona Sandaal

Eigenlijk is dit een klein beetje cheaten in het lijstje met sandalen, aangezien dit in Nederlandse termen onder slippers zou vallen. Maar Birkenstock zelf noemt dit model een sandaal. De Arizona is misschien wel de meest iconische sandaal der sandalen. Kleine kans dat je dit model nog niet kent maar omdat het model in 2016 nog steeds hot is sluiten we het lijstje hier mooi mee af. De sandaal/slipper kost je 77,- euro, maar dan ben je komende zomer helemaal safe met het lekkere weer.

Related Posts