Nederlandse start-up maakt ecologische sokken voor een onecologisch prijsje

“Sokken van bamboe?” Horen we je denken. Ja, dat klopt. Want sokken van bamboe kennen veel voordelen – bamboe  is zijdezacht, anti-allergisch en anti-transpirerend. Verder neemt de stof tot zeven keer meer vocht op en verdampt het vier keer sneller dan katoen. Overtuigt? Mooi, dan vertellen we je graag iets meer over de Nederlandse start-up Pine3 Clothing van drie vrienden uit de kop van Noord-Holland.

Na jarenlang bij diverse kledingzaken gewerkt te hebben, besloten ze het heft in eigen hand te nemen. Zo begint de ontwikkeling om een product te creëren waar ze zelf volledig achter staan. Dit moest een product worden, gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen die op het gebied van design en prijs niet onder mag doen voor de normale katoenen varianten.

Ecologische sokken voor een onecologisch prijsje.

Vooralsnog focussen de drie vrienden zich op het maken van sokken, maar er staat meer op de planning. De designs zijn niet zo happy als alle andere sokken in de markt, ze nemen hun werk namelijk behoorlijk serieus. Of je nu sokken zoekt voor onder je 3-delige pak, voor in huis, of voor een serieuze hike. De combi van bamboegaren en design zijn een gouden keuze.

Related Posts