Mencare: vijf tips om beter voor de dag te komen

De moderne man is al druk genoeg. Goed voor de dag komen, hoort hier ook bij. Skincare is namelijk niet meer alleen voor vrouwen. Het is net zo belangrijk voor de man en dat realiseren we steeds meer. Hierbij vijf tips om je te helpen bij je mencare routine.

1. Verkoel na het scheren

Als je geen baard wilt laten staan, moet je je waarschijnlijk bijna elke dag scheren. Dit kan er voor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt. Ga van te voren eerst douchen. Zo is de huid zachter en makkelijker om te scheren. Gebruik na het scheren een verkoelende moisturizer zonder alcohol en voilà.

2. Simpele hacks tegen acne

Als je last hebt van wat acne zijn er een paar simpele hacks om dit te kunnen verminderen. Zo moet je eigenlijk:

    • om de paar dagen je kussensloop omwisselen;
    • zoals iedereen eigenlijk al weet, genoeg water drinken;
    • je gezicht elke dag reinigen;
    • en met oortjes in bellen in plaats van je telefoon aan je wang houden.

Het zijn niet de moeilijkste dingen, maar het moeten wel even gewoontes worden.

3.  Bescherm tegen de zon

Iedereen maakt zich hier wel eens schuldig aan. In de zon liggen zonder zonnebrandcrème opgesmeerd te hebben. Zo verwacht je natuurlijk een extra gebruinde huid als eindresultaat. Dit is dus eigenlijk een van de slechtste dingen die je je huid aan kan doen. Niet alleen verouderd de zon je huid (denk aan rimpels), maar je krijgt hier ook vlekken van. Door elke dag zonnebrand op te smeren, bescherm je jezelf niet alleen tegen de zon, maar het geeft je ook langere jeugdigheid.

4. Twee vliegen in één klap

Om je nog even iets aan te smeren, gebruik ook een moisturizer. Nu denk je: dat wordt een beetje veel. Waar haal ik de tijd vandaan? Hierbij een tip van ons: moisturizer met een SPF erin. Twee vliegen in één klap. Hoef je niet èn een zonnebrandcrème te kopen èn ook nog eens een moisturizer.

5. Weg met die poriën

Simpeler dan deze tip kan het eigenlijk niet. Neusstrips zijn je beste vriend. Hoe het werkt? Maak eerst je neus vochtig en plak dan een strip op je neus, paar minuten wachten en je poriën zijn zo goed als weg. Alhoewel dit een tijdelijke oplossing is, werkt het wel. Af en toe naar de schoonheidsspecialiste zal nog steeds nodig zijn, maar hiermee kan je veel tijd besparen.

Heb je hierbij meteen ideeën gekregen wat je voor de feestdagen kunt vragen aan je vriendin. Hoef je een keer niet ‘niks, verzin maar iets’ te zeggen.

mencare_tips

 

Related Posts