Deze 3 gewoontes kan je beter achterwege laten voor je 30ste

Je 30ste verjaardag vieren, het is niet zomaar wat. 30 levensjaren waarin je veel hebt meegemaakt, hebt geleerd en bepaalde gewoontes eigen hebt gemaakt. Business Insider heeft een lijstje opgesteld met gewoontes die je, volgens hen, beter achter je kan laten. 

1. Toeleven naar het weekend

Door er voor te zorgen dat het verschil tussen weekdagen en weekenddagen kleiner wordt, vormt er zich een geleidelijker ritme. Minder up’s en down’s en meer routine. Hierdoor wordt het wekelijkse ritme ook meer dan alleen werken en slapen. Maak dus genoeg tijd voor leuke dingen na het werk. Dit kan bijvoorbeeld door het zoeken van een hobby.

2. Het niet hebben van een bedtijd

In het verlengde van punt 1 ligt het niet hebben van een bed tijd. Door een bed tijd vast te stellen wordt het dagelijkse ritme nog meer bevorderd. Dit heeft positieve gevolgen voor het bioritme en de kwaliteit van de slaap.

3. Het niet verschonen van de bed lakens

Naast dat het niet echt hygiënisch is om je lakens niet te vervangen, heeft het wél vervangen van de lakens ook nog eens een positieve invloed op de mentale gesteldheid. Het verschonen en opmaken van het bed kan namelijk de illusie scheppen dat je de zaakjes op orde hebt.

Ben jij nou benieuwd naar de volledige lijst? Lees dan het artikel van Business Insider. Welke gewoontes ga jij achter je laten?

Ben jij nog op zoek naar een matras?Ddan vindt je dit artikel over hoe Simba de matrassen wereld wakker schud zeker interesant.

Related Posts