TSOM weekend guide | 5 keer waar je naartoe moet tijdens Museumnacht

Museumnacht zit er weer aan te komen. Al klinkt het wellicht wat stoffig, niets is minder waar. Wij geven je de vijf tofste plekken waar je heen moet gaan op 4 november. 

Museumnacht
Wat houdt Museumnacht ook alweer precies in? Op vier november opent een groot aantal musea in Amsterdam hun deuren tot na middernacht. Voor een klein bedrag koop je een polsbandje die je toegang geeft tot 54 musea. Zo veel musea is misschien een beetje te veel om te bezoeken in één nacht. Wij geven je daarom onze route met onze top 5.

1. Silent dicso in het Rijks
Waar je tijdens ADE nog onder het Rijksmuseum je dansje kon doen, kan dit nu in de voorhal tijdens de silent disco. Wil je eerst nog wat kunst meepakken in het Rijks? Dan kan je een workshop volgen ‘selfies maken a la Rembrandt’. Hierbij kijk je naar de meester van de originele selfies en probeer jij jezelf te portretteren.

locatie: Rijksmuseum, Museumstraat 1
tijd: 19:00-01:00

2.  Zet impulsief een tattoo
Je hoeft niet bang te worden dat het een MTV ‘Just tattoo of us’ wordt. Kunstenaar Dennis Tyfus staat de hele nacht klaar om jou te voorzien van een klein kunstwerkje. Het enige wat jij hoeft te doen is de plek en grootte kiezen.

locatie: Brakke grond, Nes 45
tijd: 19:00-02:00

https://www.instagram.com/p/Batu-2PlfU5/?taken-by=dennistyfus

https://www.instagram.com/p/BT4PEn0lEjj/?taken-by=dennistyfus

3. Keith Haring
Tijd om over te gaan naar kunst. In het Stedelijk kan je het grote doek van Keith Haring bewonderen. Het doek herken je meteen aan de ‘dansende’ figuren die er opstaan. Samen met graffiti artieste Mick La Rock kan je op 80’s muziek zelf ook een poging wagen om je innerlijke streetartist te vinden.

locatie: Stedelijk Museum Amsterdam, Musuemplein 10
tijd: 19:00-01:30

https://www.instagram.com/p/BayZKOznwj1/?taken-by=stedelijkmuseum

4. Guerrilla Girls 

De Guerrilla Girls zijn een groep feministische activisten die de kunstwereld bekritiseren: ‘When racism & sexism are no longer fashionable, waht will your art collection be worth?’. Het van Gogh Museum nodigde de groep uit om hun kunstcollectie te bekritiseren.

locatie: Van Gogh museum, Museumplein 6
tijd: 19:00-02:00

5. Hortus Botanicus
De drukte van Museumnacht achter je laten en rondwandelen onder de sterren in de Hortus. De nacht geeft een extra magische touch aan de planten en vlinders die er te vinden zijn. Daarnaast kan je je avond ook goed afsluiten met een heerlijke paddoburger bij de Hortus Snackbar.

locatie: Plantage middenlaan 2A
tijd: 19:00-02:00

Nog een tof dingetje om te doen dit weekend, tenminste als je houdt van Stranger Things.

Related Posts