Nigel van der Horst, ook wel bekend als Chef met lef is 26 jaar oud en een echte master in de keuken. Door middel van recepten probeert hij mensen te inspireren om gezond, lekker en makkelijk te koken. Zijn Instagram game is best wel hard en daar inspireert hij dan ook al jaren mensen om beter te leven. Dat doet hij als kok in de keuken, maar ook als fanatieke sporter in de gym. Hij laat zien dat je eigenlijk alles kunt eten, zolang je maar een balans creëert tussen voeding en je dagelijkse verbranding. Hij laat niet alleen de ingrediënten zijn, maar ook de exacte voedingswaarden.
Wij hebben hem weten te strikken om elke week zijn favoriete recept met ons te delen. Deze week presenteren wij de ‘Proteïne Steak Burger’!
(Bereidingstijd circa 20-30 minuten)
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 Protein Steak Burgers
- 2 Hamburger bolletjes
- 2 eieren
- 2 plakjes Cheddar
- 4 plakjes tomaat
- ½ ui
- ½ Jonagold appel (50gram)
- 10ml Honing
- 2 Blaadjes sla (romeinse sla)
- Theelepel zonnebloem olie
- 2 Zoete aardappels (voor de grote eters)
Voor het Sausje
- 1 eetlepel Limburgse Mosterd
- 2 Eetlepels Hellmans Mayonaise
Mix de Limburgse mosterd met de Hellmans Mayonaise.
Voor de salade
- 80gram Mesclun sla
- 1 kleine krop romeinse sla
- 50 gram geraspte oranje wortel
- 80 gram rode paprika
- 1 stengel bosui
- ½ ui
- ¼ Komkommer
- 3 gram zout (snufje)
- 3 ml Olijf olie
- Sap van ½ citroen
Snijd alle groentes fijn, doe deze in een kom. Voeg olijf olie, het citroen sap en het zout toe. Mix alles nu goed door elkaar.
Voedingswaarde voor de gehele maaltijd
[column size=one_third position=first ]Kcal
Koolhydraten
Eiwitten
Vezels
Vetten
1578 kcal
139 gram
92 gram
18 gram
68 gram
[/column] [column size=one_third position=last ] [/column](Je kunt bijvoorbeeld de zoete aardappel weglaten, de cheddar halveren, het ei weg laten of wat minder saus er bij doen)
Voedingswaarde voor de gehele maaltijd zonder zoete aardappel
[column size=one_third position=first ]
Kcal
Koolhydraten
Eiwitten
Vezels
Vetten
789 kcal
69,5 gram
46 gram
9 gram
34 gram
[/column] [column size=one_third position=last ] [/column]Bereidingswijze
- Ontdooi eerst de burgers.
- Snijd de zoete aardappel met een beetje zout en de Crazy Cajun kruiden van Body en Fit.
- Leg deze op een stukje aluminium folie en spray deze in met cooking spray.
- Deze kan je ook op de BBQ garen!
- Als je ui en appel hebt gesneden zet je een pan op middel-hoog vuur. Spray een beetje cooking spray in de pan.
- Bak ook gelijk 2 spiegel eitjes.
- Bak je ui en appel, als de appel bijna zacht word en de ui nog vrij glazig is voeg je de honing toe, hussel je alles nog een keer op in de pan en zet je het vuur uit.
- Snijd de broodjes open en leg deze even op de BBQ zodat ze lekker krokant worden.
- Als de BBQ goed heet is grill je de burgers aan beide kanten zo een 2-3 minuten.
- Leg op het laatste het plakje cheddar erop zodat die ook nog een beetje kan smelten.
- Smeer nu 10gram van de saus op beide kanten van het broodje.
- Bouw nu je broodje, eerst de sla, dan de ui en appel, de burger met cheddar, het ei, tomaat en dan de deksel van het broodje.
- Serveer met de salade en je mag altijd het broodje nog in de saus dippen
Enjoy!
Met de smakelijke groeten van de Chef,
met lef 😉