Dit is hoe je als man het aantrekkelijkst danst (zegt wetenschap)

Lees dit zorgvuldig voordat je gaat dansen. Het is verleidelijk om op goed geluk te gaan dansen, soms werpt dat zijn vruchten af, soms ga je onbewust de boot in. In een onderzoek waar vrouwen dansmoves hebben beoordeeld is getest wat wel en wat niet werkt.

Rechterknie
Het onderzoek is gedaan door de Northumbria Universiteit in Newcastle. In het kort gaat het erom dat uitbundig bewegen van de nek, het hoofd en de torso een indicator is van een goede danser. Gek genoeg heeft de rechterknie ook een rol in je paringsdans. Hoe frequenter en sneller je rechterknie buigt of draait zorgt ervoor dat je dans aantrekkelijker is. Er zit wel een idee achter, dus die vier jägerbombs gaan je niet per sé helpen.

Onderzoeksleider Nick Neave heeft een motion-capture technologie gebruikt om verschillende mannen op te nemen tijdens hun intiemste dansmoves. Om vooroordelen te voorkomen -vanwege de knappe dudes- kregen de vrouwen alleen grijze avatars te zien.

Laat Neave het even voor je uitleggen:
“Dans is voor mensen een reeks van opzettelijke, ritmische, cultureel beïnvloede, niet verbale lichaamsbewegingen die beschouwd worden als een belangrijk aspect van seksualiteit en dominante aantrekkingskracht. Dansvaardigheid, met name die van mannen, kan dienen als signaal van mannelijke maatstaaf in termen van fysieke kracht, prenatale androgenisatie en symmetrie, en beïnvloeden dus de perceptie van vrouwen over de aantrekkelijkheid van mannen”.

Het is voor de meeste mannen duidelijk dat we niet denken aan prenatale androgenisatie en symmetrie tijdens het dansen. Dat hebben de onderzoekers voor ons gedaan.

Er is natuurlijk geen enkele garantie dat je vanavond een cirkel van toeschouwers krijgt. Sterker nog, je kan er zeer belachelijk uitzien als je je nek, hoofd, torso en rechterknie ongeremd beweegt. Erger nog, je kan op de huisartsenpost belanden.

En toch voor de man die geen idee heeft wat hij doet: leer deze techniek, krijg het onder de knie (de rechterknie) en geniet meer van je weekend.

Heb je trouwens ooit gehoord van de bar met meer dan duizend gin’s?

Related Posts