Deze bar heeft met meer dan 1000 soorten de grootste collectie gin ter wereld

De Atlas bar, gevestigd in Singapore heeft een grootte van bijna 700 vierkante meter. De setting is adembenemend vanwege de klassieke kunstsfeer in combinatie met de eindeloze gin opties.

Allereerst het gebouw waar de bar huis houdt.

Dit 130 jaar oude gebouw wordt in de volksmond de ‘Batman Building’ genoemd dankzij de sterke gelijkenissen met Gotham City’s Wayne Tower. In dit gebouw zit de Atlas Bar en haar eigenaar Vicky Hwang. De cocktailwalhalla heeft al een renovatie gehad van vijf maanden en er staan nog twee jaar op de planning. Momenteel telt de bar 1011 soorten gin en de lijst wordt alsmaar groter.

De menukaart voor de drankjes alleen al bevat 60 pagina’s en is eigenlijk nooit af, de kaart wordt constant uitgebreid met gin’s over de hele wereld. Een noemenswaardige gin is Ki No Bi Kyoto Dry Gin, Japan’s eerste gin stokerij afkomstig uit het zuiden van Kyoto. Deze gin bevat botanische ingrediënten zoals het blad van de sansho-peper, scheuten kinome en de schil van de yuzu citrusvrucht. Voor een drogere variant raden ze een Forest Dry Gin Quersus aan, een Belgische gin gerijpt in een vat van Montrachet witte wijn met tonen van peer, lavendel en bakspecerijen.

Volgens Jason Williams, de zogenoemde ‘Gin Master’ van Atlas, is de collectie ‘één van s’ werelds grootste en meest uitgedachte fysieke collectie van gin. Vervolgens legt hij uit dat alle flessen een gemeenschappelijke factor hebben, de sterkte. Elke fles heeft een minimum van 40% alcoholpercentage, ‘gin is beter als het sterker is’, zegt Williams, ‘de botanische elementen springen eruit als parfum’.

Een collectie van meer dan 1000 gin’s samenstellen was zeker niet makkelijk. Na het opstellen van de inventarisatie van de beste flessen ter wereld was het de taak om die ook te kunnen bemachtigen. Alhoewel een groot deel van de stokerijen graag meewerkten, waren sommige moeilijk om te bereiken. Daar heeft de bar iets geniaal op verzonnen. De bar heeft vrienden en familie over de hele wereld ingehuurd om de gin’s naar hun te brengen, functionerend als een soort pakezels.

Geen gin liefhebber? De prijswinnende champagne van de Lidl ligt nu in de winkels.

Bron: Bloomberg

Related Posts