Als je je webcam afplakt, doe het dan wel stijlvoller dan Mark

Tegenwoordig zie je het steeds vaker, laptops met afgeplakte webcams. Maar waarom doen mensen dat eigenlijk? Houden ze niet van webcammen en plakken ze het daarom maar preventief af, of ligt er een diepere gedachte achter? Dat eerste is natuurlijk onzin, en het tweede hartstikke waar. De Nederlandse overheid heeft zelfs in de krant al aangekondigd dat na een recente hack op meer dan 2000 computers je er verstandig aan doet om je webcam af te plakken. 

Of je het nu overdreven vindt of niet, als zelfs de machtigste mannen van de wereld hun webcam afplakken, zou er eigenlijk al een belletje moeten gaan rinkelen dat het verstandig is hetzelfde te doen. Ondanks dook er een foto op van Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook waarop te zien is dat hij zijn webcam heeft afgeplakt. Als je links op zijn bureau kijkt, zie je de afgeplakte Macbook. Hij gaat zelfs nog een stapje verder door ook zijn mic af te plakken.

Maar wij vinden dat als je je camera afplakt, doe het dan wel een stukje stijlvoller dan Mark. Zo kwamen wij na een beetje onderzoek uit op The Spyslide, een cover met een schuifje voor je webcam zodat je makkelijk je webcam kan afsluiten maar ook kan openen op het moment dat je wel even wilt Facetimen. Het product moet nog gelaunched worden en daar kan jij bij helpen door op de kickstart site Indiegogo alvast jou slide te bestellen. Kost je slechts 7 euro en ben je helemaal safe voor webcam spionnen en ook nog eens op een stijlvolle manier. Check hieronder even de campagne video voor extra uitleg.

En als zelfs de FBI director zijn webcam afplakt, weet je wat je nu te doen staat.

Related Posts