Dit is waarom de telefoons van Oppo zo populair zijn

Voor degenen die nog nooit van de Oppo telefoon gehoord hebben, hier een korte introductie. Oppo is een Chinese telefoonfabrikant die sinds zo’n kleine drie jaar ook in Nederland terrein aan het winnen is. In China is het al jaren één van de populairste merken, daar zijn ze zelfs nog groter en bekender dan Samsung en Apple. Ze zijn nu al een poosje bezig om ook de westerse wereld te veroveren. Goede kans dat je ze ook wel als sponsor van FC Barcelona voorbij hebt zien komen in 2015.

Nederland is één van de eerste landen in Europa waarin ze actief zijn en ze hebben al een aardige collectie telefoons beschikbaar. Maar wat maakt de Oppo nou zo speciaal? Waarom zijn ze zo geliefd in China en waarom zouden wij deze telefoons ook moeten gaan gebruiken? Wij zochten de belangrijkste en bijzonderste eigenschappen van de Oppo telefoons bij elkaar.

All screen design met pop-up camera

Bij het Reno model van Oppo wordt er gebruik gemaakt van het zogeheten all-screen design. Dit houdt in dat de hele voorkant van de telefoon een scherm is. Dus ook op de plek waar normaal de selfie-camera zit, zit gewoon scherm. Dit hebben ze voor elkaar gekregen door een pop-up camera op dit model te maken. Van achter het scherm schuift de camera omhoog, waardoor je toch je selfie camera hebt. Verschillende telefoon producenten hebben dit al geprobeerd te doen, maar Oppo is de eerste die het zo mooi voor elkaar gekregen heeft. Dus als je optimaal gebruik wilt maken van je display, dan zit je met de Oppo Reno helemaal goed.

In 15 minuten je smartphone opladen

Als Oppo ergens goed in is, dan is het in snel opladen. Door de nieuwste 65W SuperVOOC technologie kan je binnen een half uur je telefoon volledig opladen. Vind je dat niet snel genoeg? Dan hebben we goed nieuws. De nieuwste Oppo kan met 125W de telefoon in 15 minuten helemaal vol laden. Ook kan je in 5 minuten de telefoon voor 50% opladen. Sneller dan dit ga je het nergens vinden!

Oppo heeft eigen ‘Apple’ Watch

Natuurlijk heet deze watch niet Apple watch, maar Oppo watch. En naast de naam is het voor de rest ook bijna precies hetzelfde. De watch is beschikbaar in twee verschillende maten, een 42mm en een 46mm. De Oppo watch is voorzien van fitness tracking, houdt bij hoe goed je slaapt en geeft een waarschuwing als je te lang niet bewogen hebt.

Smartphone met opvouwbaar scherm

Een leuk nieuwtje, Brian Shen, de Global VP en China President van Oppo heeft via zijn social media de eerste beelden van de opvouwbare smartphone van Oppo gedeeld. Het product is nog niet klaar voor massaproductie, maar het geeft wel aan hoe ver het merk Oppo vooruit denkt en aan het innoveren is. Zo zijn er beelden naar buiten gekomen van een smartphone die in de breedte uitgeklapt kan worden zodat het een soort iPad wordt. Ideaal voor de game liefhebbers onder ons. En er is ook een versie die in de lengte openklapt, waardoor je dus een kleiner formaat telefoon in je zak hebt, maar die opengeklapt toch van groot formaat is.

 

Related Posts

PATTA x EoE SUNGLASSES

Het Amsterdamse merk Patta komt voor de lente van 2015 met een zonnebril op de markt. In samenwerking…