Als je niet van IPA’s houdt ben je waarschijnlijk gewoon een fijnproever

Iedereen heeft zijn eigen unieke voorkeur als het bij de drankjes aankomt; de een houdt van een biertje, de ander drinkt liever wijn en iedereen houdt van whisky (toch?). Er zijn altijd wel gasten die stiekem niet zo van bier houden, terwijl anderen juist IPA’tjes achterover tikken alsof het water is. Goed nieuws als jij de eerste soort bent, IPA-haters schijnen namelijk ware fijnproevers te zijn.

Ongeveer 50% van de mensen heeft normale smaakpapillen (klinkt logisch, de meerderheid zet de norm natuurlijk), 25% van de mensen zijn niets-proevers en 25% is een super-proever. Die laatste 25% proevers schijnen smaken zo intens te ervaren dat de bittere smaak van een IPA té bitter is om lekker te vinden.

Het zijn waarschijnlijk ook de mix-drankjes drinkers
Naast de hop van de IPA vinden deze fijnproevers de smaak van alcohol ook vaak te heftig. Shotjes en pure likeurtjes zijn te veel om te handelen voor de gevoelige smaakpapilletjes en cocktails vinden ze al snel “te sterk”.

De speciale 1%
Naast de 25% fijnproevers heb je nog 1% van de bevolking die een super-super-proever is. Zelfs slappe biertjes ervaren zij als ‘bitter’ en vinden ze dus niet lekker. Nooit meer grappen maken als een vriend zegt dat hij niet van bier houdt, hij is gewoon culinair vervaardigd.

Wel een bierliefhebber? Dan is betaald bierproever misschien wel jouw ideale baan!

Related Posts

Electric Mashman

Electric haalt met de nieuwe Mashman het suffe imago van het dragen van een helm tijdens het snowboarden onderuit.. Veel…