Deze bieren hebben wel heel bijzondere namen

Nu dry januari tot een eind komt, is het tijd om weer eens te kijken wat voor lekkere biertjes er binnenkort weer gedronken kunnen worden. Terwijl wij het web afzochten naar de lekkerste biertjes, kwamen we sowieso wat mooie bieraanbiedingen tegen die we je natuurlijk niet willen onthouden. Dus mocht je binnenkort een feestje hebben, dan weet je waar je goedkoop kunt inslaan! Maar we kwamen ook een hoop biertjes tegen met wel hele gekke namen. We hebben de vier biertjes met de leukste namen even voor je op een rijtje gezet. Uiteraard zochten we ook even uit wat voor soort bier het is, welke sterkte het heeft, waar het gebrouwen wordt.  

1. Beverly Pils

Het Beverly Pils biertje wordt niet zoals je zou denken in het Amerikaanse Beverly Hils gebrouwen, maar gemaakt door onze oosterburen in Duitsland in de Mashee Brauerei. Het bier is opgedragen aan de mensen die geen zin hebben in middelmatigheid en vooral willen genieten van het leven. Een biertje naar ons hart dus. Het biertje is zoals de naam als weggeeft, een pilsener. Het is een soepel en subtiel biertje met een alcohol percentage van 4.7 procent. 

2. Fucking Hell

Wilt er nog iemand een Fucking Hell?! De herkomst van de naam van dit biertje is een stuk onschuldiger dan de naam doet vernoemen. Het is namelijk genoemd naar het Oostenrijkse gehucht Fucking in het district Braunau am Inn. Een bijzondere naam voor een woonplaats, dat wel. En Hell komt van Helles, wat de bierstijl is waarin het bier is gebrouwen. Het biertje is net zoals de Beverly Pils soepel en subtiel en het alcohol percentage ligt op 4.9 procent. 

3. Dikke lul 3 bier

Dit biertje is uiteraard van Nederlandse bodem en wordt gebrouwen door Uiltje Brewing in Haarlem. Het biertje is zeer hoppige Pale Ale, heeft een duidelijk bittertje maar je proeft ook grassige en fruitige tonen terug. Het is wederom een soepel en subtiel biertje en heeft een alcohol percentage van 5.6 procent. Al met al is het een verfrissende Pale Ale die vernoemd is naar de welbekende Nederlandse uitspraak ‘Dikke lul 3 bier!’, wat netjes gezegd iets betekend als ‘Het kan me allemaal niet zoveel schelen’

4. Oh, buurman wat doet u nu?

Oh buurman wat doet u nu?! Is misschien wel één van de bekendste zinnen uit de Nederlandse filmgeschiedenis. De naam komt zoals je waarschijnlijk wel weet uit de film Flodder. Blonde Kees bewondert de auto van haar buurman die meer interesse toont in andere zaken dan auto’s. Dat ontlokt haar de uitspraak ‘Oh buurman wat doet u nu?!’ Dit bier is geen dom blondje maar een stevige gehopte en zeer fruitige barley wine. Het biertje wordt net als het vorige biertje gebrouwen door de Uiltje Brewing Company. Dit biertje is wel het zwaarste biertje uit de lijst met een percentage van 11.8 procent. 

Als je op zoek bent naar het zwaarste biertje ter wereld, lees dan dit artikel over het Snake Venom biertje. Dit biertje is nog zwaarder dan whisky, dus drinken raden we niet aan, maar lekker sippen wel.

Related Posts