7 tips die jou deze lente aan de juiste armband helpen

Armbanden voor mannen zijn terug in de fashion game. Of beter gezegd, nooit weggeweest, alleen was er een tijdje gewoon niet zo een goed aanbod. Daar is gelukkig verandering in gekomen met de spring/summer 2017 collectie van het Amsterdamse armbanden merk Pig & Hen. Deze armbanden zijn zo’n beetje de meest stijlvolle armbanden die een man op dit moment kan dragen. Wij krijgen vaak de vraag of mannen nou wel of geen armbanden moeten dragen. Hoewel de meningen daar natuurlijk altijd over verdeeld blijven, vinden wij van wel. Maar als je het doet, doe het dan goed. Hier vind je lijstje met dingen die je wel en niet moet doen bij het dragen van armbanden.

Wel: Experimenteer met kleuren

Een armband is een extra accessoires dat de rest van je outfit versterkt. Een beetje kleur daarin mengen kan een outfit net af maken. Ga nu niet meteen helemaal loco met fluoriserende kleuren, maar stap wel eens uit je comfortzone. Als je bijvoorbeeld all black gekleed bent, gooi dan een een gele armband om je pols. Dit zorgt ervoor dat je outfit net die extra touch krijgt.

Niet: Zware metalen dragen

Tenzij je het type gypsy bent die een lekker bruin zonnebank kleurtje heeft en graag gouden ringen en kettingen draagt, raden wij af om zware metalen armbanden te dragen. Of je moet het niet erg vinden dat mensen je aanzien voor een automonteur, taxichauffeur of rapper, maar anders doe je er verstandig aan om geen metaal om je polsen te dragen.

Het feit is dat mannen al eeuwen armbanden dragen.

Wel: Gooi het in de mix

Ga niet voor één kleur, maar wissel regelmatig van kleur. Draag naar kantoor een casual  zwarte armband en ‘s avonds naar een dinner of feestje een witte of een blauwe. Laat zien dat je je accesoires aanpast aan de gelegenheid en de stijl van kleding die je daarbij draagt. Vrouwen doen dit altijd, mannen mogen hier ook best wat meer aandacht aan besteden.

Niet: De armband van je vriendin dragen

Mannen en vrouwen armbanden verschillen echt. Laat je dus niet verleiden om armbanden van je vriendin te dragen en schaf gewoon even je eigen accessoires aan. De sieraden voor vrouwen zijn vaak veel te subtiel en iel voor een mannenpols. Wij mannen hebben echt iets nodig dat onze mannelijkheid complimenteert, en dat lukt gewoon een stuk beter een bredere, robuustere armband.

Wel: Match met je horloge

Je horloge en je armband moeten in harmonie naast elkaar gedragen worden. Zorg ervoor dat het niet een wedstrijd tussen deze twee wordt welke het meeste aandacht krijgt. Laat ze elkaar versterken door de juiste kleur op elkaar af te stemmen. Een goed voorbeeld bij de Pig & Hen armbanden zijn de sluiting. Deze is er zowel in zilver als goudkleur. Heb je een zilveren horloge, match dat dan met een zilveren sluiting en vice versa als je een gouden horloge draagt.

Niet: Dragen zonder reden

Natuurlijk draag je een armband omdat het een mooi accesoires is en niet overal hoeft altijd een diepere reden achter te liggen. Maar hou in gedachten dat armbanden veel attentie vragen en mensen je waarschijnlijk vaak de reden gaan vragen waarom je er één draagt. Dan is het natuurlijk het leukst om die mensen meteen even het zwijgen op te leggen met een diepere reden waarom je juist die armband draagt. Laten de armbanden van Pig & Hen nou net een hele toffe history hebben die meteen deze vraag voor je kan beantwoorden. Vroeger tatoeëerden Nederlandse scheepsvaarders een Pig en een Hen op hun voeten om zich zo te beschermen tegen ongeluk op zee en dat zal deze armband dus ook voor jou doen.

Related Posts