Audemars Piguet onthult twee nieuwe versies van de Flying Tourbillon

Le Brassus, november 2020 – Zwitserse Haute Horlogerie-fabrikant Audemars Piguet onthult met trots twee nieuwe versies van de Code 11.59 by Audemars Piguet Selfwinding Flying Tourbillon. Het nieuwe wijzerplaatontwerp combineert de verfijning van emaille met de glinstering van aventurijnglas, voor een uniek sterrenhemel-effect.  

Prestigieuze Flying Tourbillon

De twee nieuwe versies van de Code 11.59 by Audemars Piguet Selfwinding Flying Tourbillon beschikken over een Selfwinding Manufacture Calibre 2950, dat een flying tourbillon combineert met een centrale rotor. Sinds zijn ontwikkeling in 1920, is de flying tourbillon een symbool van excellente horlogemakerij en kunst. Tegenwoordig is Audemars Piguet een van de weinige horlogemakers die zijn opgeleid om dit mechanisme te perfectioneren. Audemars Piguet’s eerste flying tourbillon-polshorloge maakte zijn intrede in 2018, in de Royal Oak Concept-collectie. De Code 11.59 by Audemars Piguet vertegenwoordigt de tweede collectie van de manufactuur, om dit prestigieuze mechanisme te hosten.

Zwitserse Haute Horlogerie-fabrikant Audemars Piguet introduceert met trots zijn allereerste Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon. De manufactuur drie 41 mm-referenties in roestvrijstaal, titanium en 18-karaat roségoud – allemaal aangevuld met een verfijnd wijzerplaatontwerp.

Flying Tourbillon van de nieuwste generatie

Dit nieuwe model beschikt over een Calibre 2950 – de nieuwste generatie zelfopwindende uurwerken van de fabrikant die een een flying tourbillon combineert met een centrale rotor, uitgebracht in 2019. Audemars Piguet’s eerste flying tourbillon-polshorloge maakte zijn intrede in 2018, in de Royal Oak Concept-collectie. Zichtbaar vanaf de wijzerplaat en de achterkant van de kast, biedt de handbewerkte flying tourbillon-kast een prachtig zicht op enkele van de regulerende componenten van het horloge waardoor het kan draaien. De achterkant van de kast onthult ook de verfijnde decoraties van het uurwerk. Bijvoorbeeld de ‘Côtes de Genève’, satin-brushing, snailing-patroon en handgepolijste vlakken, evenals het speciale opengewerkte oscillerende gewicht in roségoud of rhodium-toned roségoud. De Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon is zorgvuldig van binnen en van buiten vervaardigd en verweeft hedendaags design met eeuwenoude savoir-faire.

Related Posts