Makkelijke Halloween kostuums voor mannen om dit weekend uit te proberen

Met Halloween nog maar 5 dagen van ons vandaan wordt het tijd om na te denken over een outfit. Niet altijd even makkelijk als man, want ‘slutty pumpkin’ maakt je niet echt een casanova. Daarbij wil je wel verkleed maar blijft het een feestje, dus een beetje smooth er uitzien is ook wel chill. Geen zorgen, we helpen je wel even. 

Wat is Halloween eigenlijk?
Vroeger was het een feestdag die voornamelijk in Amerika, Canada en Ierland voorkwam, maar nu schijnt de griezeldag ook Europa echt bereikt te hebben. Ooit geloofden men dat op 31 Oktober de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam over te nemen voor het nieuwe jaar (wat in de Keltische kalender op 1 November begint). In de VS is de feestdag een soort griezelige versie van Sint-Maarten, waarbij kinderen verkleed met uitgeholde pompoen lantarens langs de deuren gaan voor snoep. Omdat volwassenen stiekem ook van verkleden houden wordt de feestdag in Nederland vooral gebruikt als goede reden voor een verkleed partij. Misschien een wat commerciële Amerikaanse traditie, maar ach, een extra feestdag kan nooit kwaad.

Dope, maar wat moet ik aan dan?
Een kostuum is altijd lastig, je wilt origineel zijn maar ook nog wel aantrekkelijk. Daarbij wil je er niet uitzien alsof je geen moeite hebt gedaan maar ook niet alsof je heel veel moeite hebt gedaan. Met deze 5 outfits moet het sowieso lukken.

1. Björn en John
Met de nieuwe film Borg vs. McEnroe ben je ook nog eens up-to-date (beter dan gewoon ‘tennisser’ als outfit) en het is zó makkelijk. Je kan oprecht deze hele outfit halen bij de Episode in Amsterdam of Utrecht, ben je binnen vijf minuten klaar. Daarbij ook leuk om samen met je beste maat te doen, kan je meteen als duo.

Nodig: Hoofdband, sportsjack, wit broekje, hoge witte soeken, sneakers, tennis racket.

2. Shia LaBeouf’s rode loper stunt uit 2014
Beetje tegenstrijdig nu na zijn rol in Borg vs. McEnroe, maar in 2014 verscheen de acteur bij een premiere in zwart pak met een papieren zak over zijn hoofd met daarop ‘I’m Not Famous Anymore’. Vreemde stunt, makkelijke outfit.

Nodig: Zwart pak, witte blouse, strikje, papieren zak met gaten, marker

3. De How I Met Your Mother personages die als Breakfast Club personages verkleed zijn
Sowieso is John Bender een goed kostuum; met een spijkerjas of grijze parka en rode sjaal zit je al snel goed.  Maar, voor wie iets origineler wilt zijn én als groep last-minute een outfit nodig heeft, kan je natuurlijk ook als de HIMYM scene waarin ze ongecoördineerd allemaal als Bender verkleed zijn. Moet je wel hopen dat je vrienden beide de show en de film kennen.

Nodig: Rode blouse met korte mouwen, wit shirt, afgeknipte handschoenen, grijze jas, rode sjaal, eventueel een pruik

4. Rick & Morty
De Netflix serie gaat zo hard dat je echt weinig nodig hebt voordat mensen het herkennen. Moet je wel samen gaan want alleen Morty kan je echt niet maken.

Nodig: Geel shirt, blauwe broek, witte schoenen (Morty), blauw shirt, labjas, bruine broek met riem, pruik en wenkbrauwen (Rick)

5. Will en Carlton
Oprecht iedereen vind de Fresh Prince of Bell-Air leuk. Leef je even uit in de Thriftshop en je ziet er nog prima uit ook. Daarnaast kan je de kleren nog hergebruiken voor andere feestjes.

Nodig: Petje, 90’s style kleurrijke outfit, kralen ketting, sneakers, blouse, truitje, leef je uit!

Mocht geen van je vrienden een Halloween feest geven dan zijn er ook zeker feesten waar je met je outfit heen kunt gaan, dit wordt die weekend de dikste.

Related Posts