Zo organiseer je de perfecte BBQ voor je vrienden

Zodra het kwik stijgt in Nederland krijgt iedereen zin om zo lang mogelijk lekker buiten te zijn. De parken, de stranden en  de terrassen lopen vol omdat iedereen zo veel mogelijk van het lekkere weer wilt genieten en dan het liefst in combinatie met lekkere hapjes en drankjes. Maar misschien nog wel de meest favoriete bezigheid is om lekker in de tuin even de BBQ aan te steken samen met een groep vrienden. Dat geeft toch wel het meest ultieme zomer gevoel. Maar een BBQ is pas compleet als alles goed is voorbereidt. Hier een aantal tips hoe je de perfecte BBQ voor jou en je vrienden organiseert.

Plan en bereidt voor

Het is natuurlijk gemakkelijk om even snel wat broodjes, burgers en een krat pils te halen, maar het kan zo veel beter. Tenminste als je weet hoe het moet. Marineer het vlees lekker van te voren, maak een goede salade, zorg dat je groenten hebt om te combineren met het vlees. Zorg dat je verschillende lekkere sauzen in huis hebt, maak je eigen verse guacamole etc. Weet je niet precies hoe je dat allemaal moet aanpakken? Kijk dan hier even voor de lekkerste recepten voor makkelijke hoofdgerechten een uitgebreide BBQ.

Kies een thema

Een paar witte campingstoeltjes om de BBQ doet natuurlijk het werk wel, maar als je even de tijd neemt om de tuin gezellig aan te kleden zul je zien dat de sfeer een stuk hoger ligt en je vrienden echt het gevoel hebben dat ze even op vakantie zijn. Kies een gezellig thema en sla wat aankleding in bij de plaatselijke winkel die je daar in kan voorzien. Klein beetje werk, maar veel plezier tijdens het barbecuen.

Match de drank

Zoals we eerder zeiden is het makkelijk om wat bier, fris en wijn in te slaan, maar hoe leuk is het als de drankjes net zo een avontuur zijn als de gerechten zelf? Maak van te voren lekker cocktails klaar of zorg dat er een lekkere frisse koude sangria op tafel staat.

Related Posts