Besparen op private lease doe je zo!

Heb je een nieuwe auto nodig, maar heb je het geld niet liggen om hem te kopen? Dan kun je voor een tweedehands auto kiezen. Als de prijs van een occasion ook nog te hoog ligt, biedt private lease misschien uitkomst. Je betaalt in dat geval een maandelijks bedrag om in de auto te mogen rijden, waardoor je niet in één keer een groot bedrag af hoeft te tikken. Toch lopen de prijzen van private lease behoorlijk uiteen. Daarom vertellen wij je hier hoe je kunt besparen op private lease.

Denk goed na over het model dat je leaset

De prijs van private lease wordt onder meer bepaald door het model auto dat je wilt leasen. Voor een nieuwer model betaal je maandelijks een hoger bedrag dan voor een ouder model. Dit komt doordat de aanschafwaarde van een nieuwe auto hoger ligt dan die van een oudere variant. De grootte van de auto speelt eveneens mee in de leaseprijs. Bij private lease geldt doorgaans dat je voor een grotere auto een hoger bedrag betaalt dan voor een kleinere auto. Denk daarom goed na over het model dat je wilt leasen voordat je op zoek gaat naar een private lease auto.

Kijk naar het verbruik van de auto

Bij private lease betaal je niet alleen voor het gebruik van de auto. Ook zaken als het onderhoud, pechhulp in binnen- en buitenland, allrisk autoverzekering en wegenbelasting zijn namelijk inbegrepen in de kosten. Denk overigens niet dat je zelf geen kosten meer maakt, want je betaalt zelf de brandstof die je verbruikt. Wil je besparen op private lease? Kijk dan naar het verbruik van de auto. Hoe zuiniger een auto is, des te minder vaak je hoeft te tanken.

Je kunt eventueel ook een elektrische auto private leasen. Stroom om de accu op te laden is over het algemeen een stuk goedkoper dan brandstof, waardoor je automatisch bespaart op private lease. Dit is zeker het geval als je over een laadpunt aan huis beschikt en er zonnepanelen op jouw dak liggen. In dat geval kost het je misschien wel helemaal niets om jouw elektrische leaseauto op te laden. Nadeel van een elektrische auto leasen is dat de kosten per maand wel hoger uit kunnen vallen dan bij een brandstofauto. De aanschafwaarde van een elektrische auto ligt namelijk hoger.

Lease een tweedehands auto

Een derde en laatste manier om te besparen op private lease is door voor een tweedehands auto te kiezen in plaats van een nieuwe. Doordat je niet de eerste eigenaar van het voertuig bent, ligt de aanschafwaarde een stuk lager. Het gevolg hiervan is dat je automatisch ook een lager bedrag per maand betaalt. Het aanbod occasion private lease auto’s is overigens steeds groter geworden, waardoor je flink wat hebt om uit te kiezen.

Related Posts