Groei een volle winter baard met deze 6 tips

Elke man heeft wel een moment in zijn leven dat hij denkt; f*ck it, ik laat een baard staan. Makkelijker gezegd dan gedaan, want met alleen niet scheren kom je er niet. We geven je wat tips.

Of je nou veel of weinig baardgroei hebt, er is altijd wel een type baard die bij je past. Zelfs bij een beetje baardgroei is grooming al belangrijk, anders eindig je met losse haar eilandjes, een zwerver baardje of meer haar in je nek dan op je kaaklijn.

1. Good things come to those who wait
Net als met je haar uitgroeien heeft een baard meerdere fases. Van de korte stoppels tot de ongemakkelijke plukken, je moet er doorheen als je echt bij die mooie volle baard wilt komen. Niet opgeven dus, je komt er wel!

2. Ken je gezicht
Voor elk type gezicht is er een type baard. Heb je een heel rond of vierkant hoofd, groei dan je baard vooral in de lengte en hou hem korter aan de zijkanten, zodat het wat ovaler wordt. Heb je een hartvormig hoofd, groei dan juist de zijkanten wat voller zodat je geen punt kin krijgt.

3. Onderhoud
Als je je baard zo roekeloos alle kanten op laat groeien eindig je hoogstwaarschijnlijk met haar op je nek en wangen. Langs je kaaklijn en onder je kaak en kin mag het haar lekker doorgroeien maar een schone nek en wangen maken je baard van hobo-baard tot mooie baard. Je baard zelf scheer je natuurlijk niet, maar houd de lijntjes er omheen gewoon strak. En knip eventuele scheve plukken weg.

Tip: Maak een denkbeeldige U van oor tot oor met het puntje net boven je adamsappel. Dit is je scheerlijn. Werk vaak genoeg bij.

4. Maak een fade-out
Veel gasten vinden een rechte baardrand niet fijn en zorgen dat de baard aan de randjes een beetje out-faden. Trim het haar aan de randen een stukje, met een kortere trim meer naar de rand toe.

5. Knip op lengte
Het is nou eenmaal zo dat je haar niet overal even hard groeit. Net als met sport ben je eigenlijk as strong as your weakest player. Knip de rest van je baard bij aan je kortste haren. Het lijkt misschien langzamer te gaan omdat je je baard steeds bijknipt maar daardoor word je baard mooi vol en overal even lang. Trim ook je snor, als je die laat meegroeien, regelmatig. Kam de haren naar beneden over je lip en knip met een schaartje bij.

6. Hou hem schoon
We kunnen echt niks meer benadrukken dan hoe belangrijk het is dat je je baard helemaal schoon houdt. Niks is onappetijtelijker dan een baard vol etensresten. Je kan je baard wassen met een speciale baard shampoo en nabehandelen met een baard olie, voor een gezonde zachte baard. Kam je baard ook af-en-toe door om hem zacht en soepel te houden.

Als je het allemaal wel heel veel werk vind maar wel graag een baard wilt kan je natuurlijk ook gewoon langsgaan bij een van de uitstekende barbiers in Amsterdam.

Helemaal geen baardgroei? Dat is ook oké, maar dan gaan deze tips je helaas niet helpen. Gelukkig hebben we ook nog volop haar style tips.

Related Posts