Lekker Amerikaans Burgers, kip en ribs slachten bij THE BUTCHER

En even een spoiler alert vooraf: de titel zegt ‘slachten’, maar dat was enkel een flauw woordgrapje – het eten lag prima gegaard op ons bord! THE BUTCHER, onderdeel van het Sir Adam hotel. Het is even varen, maar dan heb je ook wat. 

Het enorme complex lijkt bij binnenkomst een tikkeltje op een hostel, wat zorgt voor een laid back sfeertje. De muziek is fijn, de deejay staat elke avond live platen in te mixen. Wat wel heel tof is, is dat je niet direct aan tafel hoeft. Je kunt gewoon binnenlopen, een potje Pacman of Pinball spelen, drankje aan de bar en dan een tafeltje uit kiezen. 

Dat gezegd hebbende, werd het voor ons wel tijd om aan tafel te gaan. Wij kozen een plekje op het balkon, waardoor wij uitzicht hadden over het IJ, het Eye en Centraal Station. Dit tafereel zie je niet elke dag, dus alleen voor de ervaring is het al leuk. Deze locatie van THE BUTCHER heeft wellicht niet de charme van de locatie in de Pijp, daar doet qua gezelligheid zeker niet onder voor zijn oudere broer.

Er staan flink wat moeilijke namen op het menu, maar eigenlijk vallen die vrij eenvoudig terug te herleiden naar wat minder moeilijke gerechten: kip, ribs en burgers. Het is een moderne versie van een Amerikaanse diner, als je naar de menukaart kijkt. Bij het voorgerecht lieten wij ons verrassen – zolang het maar goed stond op de foto en dat is prima gelukt. Spicy Chicken en Spicy Ribs op een bedje van patat. Damn. Iets minder damn, het ‘gras’ dat er voor de sier op ligt, dat is echt voor de sier (denken wij).

Nadat we het voorgerecht ons hadden laten smaken, was een kleine ‘uitbuiksessie’ wel welkom. Een beetje ontspannen. Voor sommige mensen (merkten we) betekent ontspannen dat er voetbal op het grote scherm aan kon. Dat vinden andere mensen (wij) dan weer een beetje jammer. Maar de meeste mensen begrepen het wél en draaiden hun stoel richting het scherm. Vandaar dat wij ons weer op de kaart richtten en een burger gingen bestellen. Dat was nog best lastig, met zoveel keuze. Uiteindelijk kwamen de Babaganoush, The Daddy en de Cowboy op tafel. De Babaganoush, is bijzonder. Met Aubergine hummus en een rijke Oosterse kruidenmix, niet iets wat je direct verwacht bij het zien van de Amerikaanse setting, maar wel een aanrader.

Hoe dan ook, een perfecte plek voor een avondje uit. Speel een spelletje, drink een drankje, eet een burger en waag een dansje – want ook voor de feesten kun je tegenwoordig prima het pontje pakken! Mocht je echt willen reizen om een hamburger te eten, kun je vanaf deze zomer ook naar Ibiza om THE BUTCHER te bezoeken. #travelgoals? Houd de website in de gaten!

Related Posts