De vijf Amsterdamse hotspots waar je deze zomer geweest moét zijn

Net als iedereen, zijn we gek op een borreltje. Maar voor dat borreltje willen we vaak de stad niet meer uit, je kent het wel. Dus springen we op het fietsje, pakken we de tram of trekken de wandelschoenen aan en gaan we naar.. Ja, naar welke hotspots zouden we deze zomer moeten gaan? Wij hebben er een paar waar wij deze zomer zéker te vinden zijn. Voor de locaties open je gewoon maar even je Google Maps, easy does it. 

A bar (Amstel Hotel)

Met het lekkere weer op komst, is buiten zitten natuurlijk een must. Daarnaast tellen goede service en smakelijk eten ook mee. Beide is prima mogelijk bij A bar, mits je wat bestedingsruimte over hebt deze maand. A bar is het kleine broertje van het ‘iets’ sjiekere restaurant dat zich in het Amstel Hotel bevindt. Met de uitspraak ‘het kleine broertje’ doen we A bar niet genoeg eer aan, want inclusief het zonnige terras is er meer dan genoeg ruimte voor een goede borrel. Meer?

Baut & Dreesmann

Het rondreizende circus genaamd Baut is op doortocht en tijdens deze doortocht hebben zij het oude pand van Vroom & Dreesmann ontdekt. De naam is omgedoopt naar Baut & Dreesmann (toepasselijk) en de paskamer is nu de plaskamer. Een van de verdiepingen heeft een flinke upgrade gekregen en daar bevindt zich nu het restaurant. Helaas zijn alle andere verdiepingen verboden terrein, maar eigenlijk wil je daar helemaal niet zijn. Je wilt in Baut zijn en genieten van een 3- of 4-gangen diner. En oh ja, genieten van het schitterende uitzicht!

Amsterdam Roest

Deze zomer is dit geen vreemd gezicht, Roest bomvol. Okay, op het fietsje is het alsnog wel een stukje, maar dat stukje is het dan ook meer dan waard. Op dit terras kun je heerlijk met je voeten in het zand en als je wilt ook nog een frisse duik nemen. Klinkt ideaal toch? Is het ook. En wanneer je honger hebt bestel je een portie eten aan de balie, knal je een Grolsch open en zit je zo nog twee uur heerlijk in de zon.

Buffet van Odette

Misschien wel het meest pittoreske terrasje in dit lijstje. Wellicht zit je hier niet altijd in de zon, maar een heerlijke zomerse avond kun je hier zeker hebben. Alhoewel de keuken maar tot 10 uur open is, wil je hier niet heen gaan voor een snelle hap. Bij het Buffet van Odette wil je genieten! Overigens kun je ook gewoon terecht voor ontbijt of lunch hoor, geen probleem.

Yoepz Kip & Kreeft

“Vroeger at ik kip met rijst, tegenwoordig vind je me in het vispaleis. Ik eet alleen nog kreeft” – aldus Fresku.

En met een combinatie van beide is helemaal niks mis. Zoals je op onderstaande foto kunt zien zijn de porties groot en erg smakelijk. Kies voor een frisse zomerse salade of gewoon een flinke kreeft – alles kan, alles mag. Wees niet bang om vieze handen te krijgen. Het tweede filiaal is net geopend op de Ferdinand Bolstraat. Type maar in; Ferdinand Bolstraat 188a.

Related Posts