D66’ers Pechtold en Koolmees lopen hand in hand door Den Haag

D66-onderhandelaars Alexander Pechtold en Wouter Koolmees liepen vanochtend hand in hand door Den Haag om solidariteit te tonen aan het Arnhemse homostel dat afgelopen weekend werd mishandeld met een betonschaar. Het is te gek voor woorden dat er nog mensen in Nederland rondlopen die denken dat het normaal is om mensen aan te vallen op basis van hun seksuele voorkeur. Dat Pechtold en Koolmees dit gebaar maken is daarom heel belangrijk.

“We denken dat het heel normaal is in Nederland om gewoon te kunnen uiten wie je bent. Maar dat is het kennelijk nog steeds niet”, stelde Pechtold vast. De twee D66’ers vinden “het belangrijk dat we deze week laten zien dat het wel normaal is” en besloten daarom mee te doen met de actie #allemannenhandinhand die door presentatrice Barbara Barend op touw is gezet.

Klaver noemde het “te belachelijk voor woorden” dat er “nog steeds mensen zijn die denken dat je iemand moet aanvallen” om van wie hij of zij houdt. “Dat is bizar, dat is gewoon niet normaal en dat past niet in Nederland. Ze moeten zich gedragen.”

Related Posts